מתכון לפטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן
קינוח יוקרתי וקליל להכנה, מתאים במיוחד לערב או אירוע חגיגי, שילוב בסיס שומשום שוקולד וקוביית מרצפן המורכבת מאבקת שקדים יוצרים פטיפור מרשים במיוחד
- שולמית שחר
- כ' תמוז התשפ"א
פטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן צילום: שולמית שחר
מתכון לפטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן / מאת: שולמית שחר
המצרכים לפטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן:
מידות אוניברסליות
לבסיס שומשום שוקולד:
- 250 גרם שומשום
- 85 גרם שמן
- 85 גרם מים
- 85 גרם סוכר
- 10 גרם קקאו
- 180 גרם קמח
למרציפן מהיר:
- 200 גרם אבקת סוכר
- 400 גרם אבקת שקדים
- 4 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה לפטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן:
הכנת בסיס שומשום שוקולד:
- מערבבים בקערה את כל המצרכים
- משמנים את תבניות הטפלון וממלאים אותן עד הסוף במסה ומפלסים (אם אין תבניות טפלון אפשר למלא בתבנית סיליקון)
- מקפיאים את התבנית עם המסה כשעתיים לפני אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות בין 10 ל15 דקות
- מצננים היטב לפני חילוץ
הכנת מרציפן מהיר:
- במעבד מזון מערבבים את כל החומרים עד לבצק רך ואחיד (אם המרציפן יבש מוסיפים בהדרגה כפית אחר כפית של מיץ לימון)
- ממלאים את תבניות הסיליקון ומקררים היטב לפני חילוץ
- מצמידים את המרציפן אל בסיס השומשום עם מעט ממרח שוקולד או ממרח אחר
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות