ארוחה מצויינת
מתכון לעוף ברוטב עגבניות ובצל
מנה עיקרית מהירה ומוצלחת, מתכון לעוף עם פרוסות עגבניות ובצל המתובלים ברוטב תבלינים משובח בשילוב ירק קצוץ המונח על העוף ונותן את טעמו הטוב לארוחה בשרית מצויינת
- חני לוין
- ח' תמוז התשפ"א
עוף ברוטב עגבניות ובצל צילום: אפרת ושדי
מתכון לעוף ברוטב עגבניות ובצל
המצרכים לעוף ברוטב עגבניות ובצל:
- 5 חלקי עוף
- 1 בצל פרוס לטבעות
- 2 עגבניות פרוסות לעיגולים
- 1 כף פפריקה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- מעט פלפל שחור
- שמן
- 1 כוס מים רותחים
- כוסברה / פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה לעוף ברוטב עגבניות ובצל:
- בתבנית ח"פ מניחים את פרוסות הבצל והעגבניות ומעליהם את חלקי העוף.
- בקערה מכניסים את התבלינים מלבד אבקת המרק, מוסיפים שמן בנדיבות ומערבבים היטב לאיחוד.
- את רוטב התבלינים שנוצר יוצקים על העוף ומעסים היטב כך שכל חלקי העוף יקבלו מהרוטב.
- מוסיפים לכוס מים רותחים כף אבקת מרק, מערבבים היטב, שופכים לתוך התבנית ומפזרים על העוף את הירק הקצוץ.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ100 דקות (שעה וארבעים) עד להשחמה יפה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: אפרת ושדי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות