ריחני ונפלא
מתכון לקובה בשר ברוטב דלעת מנצח
'קובה' המאכל האהוב והמוכר והפעם בגרסת הדלעת, מתכון מעולה לקובה במילוי של תערובת בשר ריחנית ונפלאה המתבשלים התוך רוטב הדלעת ונותנים טעם מוצלח יותר
- נועם זיגדון
- ל' סיון התשפ"א
קובה בשר ברוטב דלעת צילום: נועם זיגדון
מתכון לקובה בשר ברוטב דלעת
המצרכים לקובה בשר ברוטב דלעת:
כוס מדידה חד פעמית חמה
למעטפת הקובה:
- 1- ק"ג סולת
- 1- כף מלח
- 3 כוסות מים
- 2 כפות שמן
לתערובת הבשר:
- 1 ק"ג בשר
- 2 בצלים קצוצים דק דק
- פטרוזיליה קצוצה
- כפית בהרט
- ¼ כפית הל טחון
- פלפל שחור
- מלח
לרוטב דלעת:
- 1 ק"ג דלעת חתוכה לקביות
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות רסק
- 2 כפות סוכר
- 1 לימון שלם סחוט
- 3 גבעולי סלרי כולל העלים
- 4 כוסות מים
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לקובה בשר ברוטב דלעת:
הכנת מעטפת הקובה:
- בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים במשך כרבע שעה לספיגה.
הכנת תערובת הבשר:
- בקערה נוספת מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת קציצה אחידה של בשר.
הכנת רוטב דלעת:
- מחממים סחיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את הרסק, מערבבים היטב ומטגנים במשך כ2 דקות.
- מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הדלעת והכרפס, מתבלים ומבשלים כ-20 דקות
- מרטיבים מעט את הידיים עם מים, לוקחים כדור בנוני של מעטפת ומשטחים על כף היד, ממלאים בתערובת הבשר וסוגרים היטב.
- מכניסים את הקובה לרוטב הדלעת, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מבשלים במשך כחצי שעה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות