מכובד
מתכון לפרוסות בשר ברוטב בצל וסלרי
מנה חגיגית ומיוחדת המתאימה לאירועים מיוחדים, שבתות וחגים, פרוסות בשר ברוטב בצל עם כרפס קצוץ, מגוון של תבלינים ועלי דפנה, המתבשלים יחד ויוצרים מנה בשרית מכובדת
- חני לוין
- כ"ט סיון התשפ"א
פרוסות בשר ברוטב בצל וסלרי צילום: עליזה עליון
מתכון לפרוסות בשר ברוטב בצל וסלרי
המצרכים לפרוסות בשר ברוטב בצל וסלרי:
- 1.5 ק"ג בשר מס 5 טרי (כתף)
- 4 בצלים
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כף אבקת מרק עוף / מרק בצל (או חצי חצי)
- 1 ענף כרפס כולל העלים
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מעט פלפל לבן
- קורט כמון
- עליי דפנה קטן (לא חובה)
אופן ההכנה לפרוסות בשר ברוטב בצל וסלרי:
- מטגנים את נתח הבשר מ2 הצדדים מס דקות עד שמשנה את הצבע
- מכניסים את הבשר המטוגן לסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים וחצי. ומצננים. מכניסים למקרר למשך הלילה.
- למחרת פורסים את הנתח לפרוסות דקות.
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה יפה.
- מוסיפים את שן השום, הסלרי, אבקת המרק והתבלינים, מערבבים ויוצקים 3 כוסות מים, מערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד.
- על הרוטב, מניחים במעגל את חתיכות הבשר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי.
- מגישים עם אורז לבן או כל מה שאוהבים.
הערה: ניתן להוסיף פטריות. רבע שעה לפניי סוף הבישול.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות