משפחתו של הקצין שמת בכלא תקבל פרטים מכתב האישום
בבית הדין הצבאי בקריה בתל אביב, נערך דיון בנוגע לפרסום פרטיו של קצין המודיעין הצעיר שמת בחודש שעבר בכלא הצבאי, בשיאה של פרשה מסווגת ולאחר הגשת כתב אישום נגדו, ובסופו הוחלט על מסירת פרטים מכתב האישום לידי המשפחה, בעקבות פרסום מידע מוטעה ברשתות התקשורת העולמיות
- יוסי שטארק
- כ"ז סיון התשפ"א
בית הדין הצבאי בקריה בתל אביב, קיים הבוקר (שני) דיון על התרת פרסום פרטיו של קצין המודיעין הצעיר שמת בחודש שעבר בכלא הצבאי, בשיאה של פרשה מסווגת ולאחר הגשת כתב אישום נגדו. הדיון שהתחיל בדלתיים פתוחות, הפך במהלכו לחסוי כאשר בשלב מסוים הוציא השופט את כולם החוצה והמשיך את הדיון במעמד התביעה ובא כוחה של המשפחה.
נציג צה"ל בדיון סא"ל מתן סולומש אמר כי בקשת המשפחה תיענה וימסרו היום לידיה את כתב האישום. סולומש הדגיש כי מדובר ב"אירוע טרגי, קשה ומטלטל". לדבריו, הצבא קיים הערכת מצב שבסיומה נוסחה פסקה נוספת מכתב האישום שתותר לפרסום, זאת לנוכח הפרסומים השונים ברשתות החברתיות ובכלי תקשורת בעולם.
סולומש ציין כי חלו שינויים בימים האחרונים. "חלק מהפרסומים שהיו בכלי תקשורת בארץ ובעולם הציגו מידע מטעה עם השלכות במישור הביטחוני, או הפרו צווי איסור פרסום. חלק מהפרסומים לא רק שעלולים לפגוע בביטחון אלא יש בהם גם הצגה לא מדויקת ביחס לקצין, בלשון המעטה", אמר נציג צה"ל.
עורך הדין מטעם משפחת הקצין, בני קוזניץ, אמר בדיון כי המשפחה מתנגדת לפרסום נסיבות המוות, אך דורשת לקבל את כל פרטי החקירה. לדבריו, "הקצין עשה כל שביכולתו כדי להגן על ביטחון המדינה. הוא זכה בפרסים הקשורים לביטחון ישראל - לא ראוי שזה ייאמר? לפי הפרפרזה שראיתי התביעה מנסה לייצר נרטיב. עניין המניע לא הוזכר, וחומרי החקירה מכילים קלסרים רבים וניתן להראות להם דף או שניים".
כזכור, אתמול דווח כי בקרב בני משפחתו של קצין צה"ל, שנפטר במהלך שהותו בכלא, דורשים מבית הדין לעיין בכתב האישום ובחומרי החקירה שנותרו עד כה חסויים תחת צנזורה כבדה. הקצין, כזכור, נכלא במהלך חודש ספטמבר והוגש נגדו כתב אישום שפרטיו נאסרו לפרסום.
כעת, בני משפחתו של הקצין ששירת באגף המודיעין, טוענים כי פרטי כתב האישום וחומרי החקירה - קשורים באופן ישיר לסיבת מותו בכלא. מקורבים לבני המשפחה תיארו כי הם בהלם מוחלט. הם סיפרו כי מדובר בקצין מוערך ואדם טוב לב.
מוקדם יותר דחו בצה"ל את השמועות על כך שהקצין הואשם בריגול והבהירו כי גם לא מדובר בעבירה של בגידה, והוא לא היה במגע עם סוכן זר או הופעל על ידו.
ביום רביעי האחרון פורסם כי הקצין, ששירת באמ"ן, נקבר בקבר אזרחי ולא בחלקת צה"ל. בצבא טענו כי הסיבה לכך היא שהקצין שוחרר משירות במהלך שהותו בכלא. הפרטים החדשים שהכחישו את הטענות הותרו לפרסום לבקשת בני משפחתו של הקצין.
מדובר בפרשה שפרטים ראשוניים עליה פורסמו לפני כמה ימים, לאחר שבית הדין שבית הדין הצבאי לערעורים נעתר לבקשת כלי התקשורת. יחד עם זאת, צו איסור פרסום הוטל באופן גורף על הסיבות שבגינן נעצר החשוד.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות