ארוחה מפנקת
מתכון לכדורי בורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה אדומים
ארוחת צהרים מפנקת במיוחד ורעיון חדש ומעניין יותר, כדורי בורקס הממולאים בתערובת בשר מושלמת הנאפים בתנור יחד עם תפוחי אדמה פרוסים ברוטב אדום, יוצרים מנה יוקרתית וטעימה
- נועם זיגדון
- כ' סיון התשפ"א
כדורי בורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה אדומים צילום: נועם זיגדון
מתכון לכדורי בורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה אדומים
המצרכים לכדורי בורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה אדומים:
1 חבילת בצק עלים מוכן
למילוי:
- 700 גרם בשר טחון
- 3 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1/2 צרור פיטרוזיליה
- 1/2 כוס צנוברים
- אגוז מוסקט/ בהרט/ראס אל חנות
- פפריקה מתוקה
- אבקת שום
- כמון
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
לתפוחי האדמה:
- תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים
- פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- אבקת שום
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לכדורי בורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה אדומים:
לכדורי הבורקס:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הבשר, מתבלים ומבשלים כעשר דקות עד לצמצום הנוזלים
- פותחים את בצק העלים ומחלקים לריבועים בצורה זו: חוצים לחצי לאורך ול-8 חלקים לרוחב
- לוקחים כל ריבוע ושמים במרכז כף וחצי ממילוי הבשר
- סוגרים לכדור ומסדרים סביב בתוך תבנית עגולה.
- מורחים ביצה ומפזרים שומשום
הכנת תפוחי האדמה:
- מערבבים בקערה את כל המצרכים מלבד תפוחי האדמה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ובעדינות מעסים אותם בכדי שיקבלו את כל התיבול.
- מניחים את תפוחי האדמה במרכז התבנית בחלל הריק שנותר.
- מפזרים פטרוזיליה ומכניסים לתנור שחומם מראש על -200° למשך כחצי שעה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות