מתכון למאפה פילו במילוי גבינות ותרד
אוהבים מתכונים חלביים מוצלחים? קבלו אחד מעולה וטעים של מאפה המתאים במיוחד למוצ"ש, בורקס פילו במילוי של תערובת גבינות ועלי תרד
- חני לוין
- י"ח סיון התשפ"א
מאפה פילו במילוי גבינות ותרד צילום: מיכל אלטהיים
מתכון למאפה פילו במילוי גבינות ותרד
המצרכים למאפה פילו במילוי גבינות ותרד:
- 8 עלי פילו
- 2 חב' תרד / מנגולד (עלי סלק)
- 300 גר' גבינה בולגרית מגורדת
- 100 גר' גבינה צפתית מגורדת
- 2 בצל קצוץ מטוגן
- ביצה
- מלח (לא חובה, מכיוון שהגבינה הבולגרית מאד מלוחה)
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה למאפה פילו במילוי גבינות ותרד:
- את התרד או המנגולד משרים במים ומנקים היטב, מבשלים בתוך סיר עם מים עד לרתיחה, מסננים וסוחטים היטב מנוזלים.
- בקערה מכניסים את עלי התרד או המנגולד עם יתר המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לוקחים 2 עלי פילו ומברישים בשמן, מניחים מתערובת הגבינות והתרד במרכז הפילו לרוחב ומגלגלים לרולדה ארוכה.
- מברישים את הרולדה בשמן ויוצרים צורת שבלול, מניחים בתבנית.
- מברישים שוב במעט שמן ואח"כ בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ35 דקות או עד להשחמה יפה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: מיכל אלטהיים
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות