פשוט ילקקו את האצבעות
מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי
פיקנטי ומלא טעם: המתכון שהילדים פשוט ילקקו את האצבעות, קציצות דגים מושלמות המתבשלות ברוטב עגבניות פיקנטי מוצלח, מתאים כמנה ראשונה לסעודת שבת או כארוחת צהרים לצד קוסקוס
- חני לוין
- ט"ז סיון התשפ"א
קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי צילום: עליזה עליון
מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 15 דקות.
המצרכים לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי:
- 1 ק"ג עיסת דגים טחונים טונה ונסיכה (ניתן לקנות מוכן מהקצב)
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל מגורד
- 4 שיניי שום קצוצות
- כפית פלפל שחור
- כורכום
- מעט כמון
- מעט כוסברה יבשה טחונה
לרוטב:
- 7 עגבניות מגורדות
- 1 פלפל אדום חריף
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 1 כף גדושה פפריקה
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי:
- מערבבים את בשר הדג עם התבלינים, מוסיפים פירורי לחם, כוסברה קצוצה, פטרוזיליה, בצל מגורר ו2 שיניי שום כתושות ומערבבים היטב.
- מוסיפים רבע כוס מים, מערבבים ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
- בסיר שטוח ורחב מטגנים את רצועות הגמבה ופלפל חריף אדום, מוסיפים שום ועגבניות מגורדות ומטגנים במשך 5 דקות על להבה בינונית.
- מוסיפים את הפפריקה, קמצוץ פלפל שחור ורבע כוס מים
- מכדררים את עיסת הקציצות לכדורים בעזרת ידיים רטובות ומכניסים לרוטב החם
- מבשלים על להבה בינונית נמוכה במשך כרבע שעה.
- מכבים את האש ומגישים לצד אורז, קוסקוס או כל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות