קלה מאוד וטעימה
מתכון לעוגת מייפל עם כתר שוקולד
אוהבים עוגות קלות, מהירות הכנה ומרשימות? קבלו מתכון לעוגת מייפל טעימה עם כתר שוקולד מרשים במיוחד המוסיף לה טעם ויופי מיוחד, מתאימה כקינוח לכבוד שבת קודש
- חני לוין
- י' סיון התשפ"א
עוגת מייפל עם כתר שוקולד צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת מייפל עם כתר שוקולד
המצרכים לעוגת מייפל עם כתר שוקולד:
מידות אוניברסליות
לעוגת המייפל:
- 4 ביצים גודל לארג'
- 200 גרם סוכר (כוס)
- 120 מ"ל שמן (חצי כוס)
- 480 מ"ל חלב או מיץ תפוזים (2 כוסות)
- 40 גרם מייפל (2 כפות)
- 280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
- 50 גרם אבקת שקדים (חצי כוס)
- קורט מלח
- סירופ מייפל למריחה לאחר האפיה
- קוקוס לפיזור מעל העוגה
לפרח המדוגם:
- 200 גרם ביסקוויט שוקולד
- 200 גרם חלב מרוכז
- 4 כפות קקאו
- 25 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה לעוגת מייפל עם כתר שוקולד:
הכנת העוגה:
- מחממים תנור ל 170 מעלות
- שמים בקערה את כל המצרכים הרטובים עם הסוכר ומערבבים במטרפה לבלילה אחידה מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים היטב
- מפזרים בדפנות הרינג המשומן סוכר (אופציונלי) ויוצקים לתוכו את הבלילה אופים כ45 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.
- כשמוציאים את העוגה מהתנור מורחים עליה סירופ מייפל מדולל במים (אותה כמות מים ומייפל) ומפזרים מעל קוקוס
- כשהעוגה הצטננה לחלוטין משחררים אותה בעדינות מהרינג (ממליצה להקפיא לפני חילוץ)
הכנת פרח השוקולד:
- במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים ומוסיפים להם את הקקאו ומערבבים... מוסיפים את החלב המרוכז והחמאה ומאחדים מסה דוחסים מהעיסה לתבנית הסיליקון ומקפיאים לפני חילוץ
- מורחים בתחתית הפרח המדוגם מעט מייפל ומניחים אותו מעל עוגת המייפל
- תבנית הסיליקון. קרדיט: שולמית שחר.
- העוגה אפויה ברינג מרובע גודל 24 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות