כ"ג כסלו התשפ"ה
24.12.2024
מנה יפה מחוץ לקופסא

מתכון לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי

מנה ראשונה טעימה ומיוחדת של דג סלמון המשולב עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי, מתכון מיוחד המתאים במיוחד לערב שבת קודש

מתכון לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי
דג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי צילום: שולמית שחר

מתכון לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי / מאת: שולמית שחר

זמן ההכנה: 90 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.

המצרכים לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי:

  • דג סלמון שלם במשקל 1700
  • צנצנת צי'מיצורי במשקל 190 גרם
  • צנצנת בצלצלי פנינה כבושים במשקל 350 גרם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס שמן (מידת כוס חד פעמית  סטנדרטית לשתיה קרה)
  • 1/3 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי:

  1. מפשירים מעט את הדג, מקלפים ממנו את הקליפה וחותכים אותו לחתיכות
  2. מניחים את הדגים במסננת ושוטפים אותם היטב, שמים אותם בתבנית פיירקס מרופדת בנייר אפיה
  3. מערבבים את הצ'ימיצ'ורי עם התבלינים ומורחים מעל את הדגים
  4. מסננים את הנוזלים מצנצנת הבצלצלים ומפזרים אותם מעל הדגים
  5. משאירים את הדג עם התיבול שעה לפני האפיה בתנור לספיחת הטעמים
  6. אופים מכוסה בנייר אפיה על חום של 170 מעלות כ45 דקות מסירים את נייר האפייה מהדגים ואופים עוד רבע שעה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון דג סלמון רוטב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}