מהמטבח הבוכרי
מתכון לאושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים
מנה מושלמת המתאימה במיוחד לערב שבת, והכל בסיר אחד, מתכון לאושפלו – תבשיל המגיע מהמטבח הבוכרי ומורכב מאורז, עוף, צימוקים ורצועות של גזר, נותנים מענה למנה משובחת וטעימה במיוחד
- נועם זיגדון
- ט' סיון התשפ"א
- 1 תגובות
אושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים צילום: נועם זיגדון
מתכון לאושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים
זמן ההכנה: 70 דקות. זמן בישול: 60 דקות.
המצרכים לאושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים:
- 1 בצל קצוץ
- שמן
- כרעיים עוף לפי כמות הסועדים
- גזר חתוך לרצועות
- צימוקים (מומלץ שחורים יותר טעים)
- מים לפי כמות האורז
- פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- כמון
- מלח
- אורז לפי הכמות הנצרכת
אופן ההכנה לאושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל
- מוסיפים את הכרעיים ומטגנים משני הצדדים
- מוסיפים מים לפי כמות האורז ומתבלים בפפריקה, פלפל שחור, כמון ומלח.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כ-40 דקות
- בוררים את האורז ושוטפים אותו היטב.
- שופכים את האורז על העוף ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות עד לבישול מלא של האורז.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות