תוספת ראויה
מתכון לטונה כבושה בשמן עם חצאי לימון ועלי דפנה
מתכון מעולה לטונה כבושה המתאימה כתוספת לסלט, כריך, פסטה ועוד, מעשיר כל ארוחה לחגיגית יותר ומלאת ויטמינים, חתיכות הטונה המבושלות ונחות בשמן עם חצאי לימון, עלי דפנה, פלפל חריף, שום ותבלינים יוצרים מאכל טעים ומשובח
- נועם זיגדון
- ט' סיון התשפ"א
טונה כבושה בשמן עם חצאי לימון ועלי דפנה צילום: נועם זיגדון
מתכון לטונה כבושה בשמן עם חצאי לימון ועלי דפנה
המצרכים לטונה כבושה בשמן עם חצאי לימון ועלי דפנה:
שלב א:
- 3 חתיכות טונה פרוסות טונה לבנה קפואה
- 1/2 לימון סחוט
- 1 כפית מלח
- מים
שלב ב:
- מים
- פלפל שחור שלם / ארבע העונות
- 4 עלי דפנה
- 5 שיני שום פרוס
- 1/2 לימון פרוס
- פלפל חריף יבש
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לטונה כבושה בשמן עם חצאי לימון ועלי דפנה:
הכנת שלב א':
- מכניסים את הדג הקפוא לסיר עם מים עד שיכסו את הדג
- מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומביאים לרתיחה ומבשלים בשמך 5 דקות
- מסננים את המים ושוטפים היטב את הדג.
הכנת שלב ב':
- מרתיחים סיר עם מים עד שיכסו את הדג
- מוסיפים את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה
- מכניסים את הדג השטוף, מבשלים במשך 10 דקות ומורידים מהאש
- בצנצנת זכוכית שופכים שמן ומסדרים את הדג
- מוסיפים פרוסות לימון, עלי דפנה, שום, פלפל חריף יבש, טבעות בצל ומלח
- מכסים את הכל בשמן ומכניסים למקרר עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות