מהמטבח הרוסי
לכבוד שבועות: מתכון למדוביק - עוגת דבש חלבית בשכבות עם קרם גבינה
לכבוד חג השבועות עם מתכון מעניין המגיע מהמטבח הרוסי, "מדוביק", עוגה המורכבת משכבות של עיגולי בצק דקים הנאפים בתנור ומשתלבים לאחר האפייה עם קרם גבינה מיוחד, יוצרים מראה של עוגה יוקרתית ומעניינת
- חני לוין
- כ"ז אייר התשפ"א
מדוביק עוגת דבש חלבית בשכבות עם קרם גבינה צילום: נועם זיגדון
מתכון למדוביק - עוגת דבש חלבית בשכבות עם קרם גבינה
המצרכים למדוביק - עוגת דבש חלבית בשכבות עם קרם גבינה:
כוס מדידה- חד פעמי חמה
לבצק:
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס דבש
- קליפה מגוררת מחצי תפוז או לימון
- 4 כוסות של קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
לקרם:
- 3 שמנת חמוצה
- 500 גרם גבינה
- 3 כפות דבש
- 125 גרם אבקת סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- תמצית וניל
אופן ההכנה למדוביק - עוגת דבש חלבית בשכבות עם קרם גבינה:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לבצק ולשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
- מניחים את קערת הבצק במשך 1/2 שעה במקרר
- מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לעלה דק מאוד
- קורצים 5 עיגולים ומשאירים שארית קטנה לפירורים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° למשך כ-5-10 דקות
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
- בקערה מערבבים היטב את כל החומרים של הקרם עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מניחים עיגול של בצק אפוי אחד ומורחים עליו מקרם הגבינה, מניחים עיגול בצק אפוי נוסף ושוב קרם כך עד לסיום עיגולי הבצק והקרם. מסיימים בקרם גבינה ומפוררים מלמעלה את שאריות הבצק שנותרו סביב העיגולים שקרצנו.
- ניתן לפזר אבקת סוכר ולזלף דבש מלמעלה
- העוגה במיטבה יום לאחר ההרכבה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות