מתכון לעוגת תרד במלית דובדבנים ופיסטוקים גרוסים
עוגה מעניינת להפליא עם מרכיב שלא תאמינו שהוא נכנס לעוגות, במקום צבע מאכל משתמשים בתרד הנותן צבע ירקרק ומרהיב עם ציפוי של מלית דובדבנים ופיסטוקים גרוסים מלמעלה יוצרים מראה מושלם לעוגה נהדרת
- שולמית שחר
- כ"ה אייר התשפ"א
עוגת תרד במלית דובדבנים ופיסטוקים גרוסים צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת תרד במלית דובדבנים ופיסטוקים גרוסים
זמן ההכנה: 40 דקות.
המצרכים לעוגת תרד במלית דובדבנים ופיסטוקים גרוסים:
מידות אוניברסליות
לעוגה:
- 100 גרם תרד
- 1 כוס חלב (או מים לפרווה)
- 3 ביצים גודל לארג'
- 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 3/4 כוס קוקוס
- 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
למילוי:
- 1 כוס מלית דובדבנים (או כל מלית אחרת אהובה)
- 1/4 כוס מיץ לימון
- פיסטוק קצוץ
אופן ההכנה לעוגת תרד במלית דובדבנים ופיסטוקים גרוסים:
- במעבד מזון טוחנים את התרד יחד עם החלב עד למרקם נוזלי וירוק מדהים
- שמים בקערת המיקסר את הביצים עם הסוכרים ומקציפים אותם יחד מספר דקות
- מורידים את מהירות ההקצפה למינימום מוסיפים את השמן בהדרגה
- מוסיפים את נוזל התרד בהדרגה ומממשיכים להקציף.
- מוסיפים את המצרכים היבשים בהדרגה ומערבבים בעדינות עד לאיחוד
- משמנים היטב תבנית סיליקון (או שמים נייר בתבנית אפיה בינונית חד פעמית) ויוצקים לתוכה את הבלילה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך כ45 דקות עד הזהבה
- מצננים מעט ומפלסים את העוגה כדי שהבסיס שלה יהיה שטוח (במקרה שאפיתם בתבנית סיליקון)
- מקפיאים לפני חילוץ.
הוספת המילוי:
- מערבבים את מלית הדובדבנים עם מעט לימון ומכניסים לשקע של העוגה, אם אפיתם בתבנית אפיה פשוטה שטחו את המלית על העוגה כציפוי מיוחד מלמעלה.
- מפזרים מעל את הפיסטוק הקצוץ ושומרים בקירור.
הערה: העוגה נאפתה בתבנית סיליקון עגולה עם שקע, ששם נמצא מילוי הדובדבנים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שולמית שחר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות