קינוח מושלם
מתכון לפאי ביתי במילוי פקאנים מקורמלים
פאי אישי וטעים בהכנה ביתית, מתכון פרווה עם פריכות משגעת וטעם מיוחד, במילוי של פקאנים מקורמלים, יוצרים יחד קינוח מושלם לכבוד שבת קודש
- חני לוין
- ט"ז אייר התשפ"א
פאי ביתי במילוי פקאנים מקורמלים צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לפאי ביתי במילוי פקאנים מקורמלים
זמן ההכנה: 35 דקות.
המצרכים לפאי ביתי במילוי פקאנים מקורמלים:
- תבנית שקעים / מאפינס
לפאי:
- 1.5 כוסות קמח לבן
- 2 כפות סוכר
- 1 חלמון של ביצה גדולה
- 1/3 כוס שמן
- 2-4 כפות מים
למילוי הפקאן:
- 1 חלבון של ביצה גדולה
- 1 כף מלאה שמן
- 4 כפות דבש
- 150 גרם אגוזי פקאן קצוצים
לקישוט: 50 גרם אגוזי פקאן שלמים
אופן ההכנה לפאי ביתי במילוי פקאנים מקורמלים:
הכנת הפאי:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לפי הסדר עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ורכה (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים קצת עם הידיים. את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).
- מחלקים את התערובת באופן שווה בין 12 שקעים ומהדקים היטב בתחתית ובצדדים (עד גובה כ-2 ס”מ מהשקע).
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 14 דקות.
- מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.
הכנת מילוי פקאן:
- בקערה נפרדת מערבבים היטב חלבון ביצה, שמן, דבש ואגוזי פקאן קצוצים. מניחים כפית גדושה בכל פאי ומהדקים מעט. מניחים מעל 2-3 אגוזי פקאן שלמים לקישוט ומהדקים.
- מנמיכים את התנור ל170 מעלות ומכניסים שוב לאפייה במשך 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב עד לקירור מוחלט.
- מעבירים לקופסא סוגרה ושומרים במקום מוצל.
טיפ: ניתן להשתמש בתערובת של אגוזים: אגוזי מלך, אגוזי לוז, קשיו, שקדים וכו’.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י, מתכונים בעשר דקות.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות