י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
במלית שוקולד, פיסטוק וקרם לימון

מתכון לעוגת טארט השמש העולה

קלתית מבצק שקדים במלית של שוקולד, פיסטוק וקרם לימון, הקלתית והחישוק שמעל העוגה, עשויים מבצק פריך שקדים, יוצרים יחד עוגת יום הולדת עשירה וצבעונית

מתכון לעוגת טארט השמש העולה
עוגת טארט השמש העולה צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת טארט השמש העולה

זמן ההכנה: 60 דקות.

המצרכים לעוגת טארט השמש העולה:

לטארט (האדום):

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 250 גרם קמח
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מחמאה לפרווה)
  • 1 ביצה גודל לארג'
  • צבע מאכל אדום עמוק באבקה

למלית לשכבה הראשונה שוקולד פיסטוק:

  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם מחית פיסטוק
  • 1 כף קפה נמס משובח
  • 2 כפות ליקר שוקולד

לשכבה שניה קרם לימון:

  • 180 גרם ביצים
  • 120 גרם מיץ לימון
  • 200 גרם סוכר
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • גרידת מלימון קטן
  • 150 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)

אופן הכנת הטארט:

  1. שמים במעבד מזון את כל המצרכים מלבד הביצה ומערבבים עד למצב פירורי, מוסיפים למעבד את הביצה מעורבבת עם צבע המאכל האדום ומעבדים את המסה עד לאיחוד ותו לא.
  2. מרדדים את הבצק (האדום) בין 2 דפי גיטרה (ניילון) או בין 2 ניירות אפיה לחלק אחד מלבני וגדול בעובי של כ1/2 סנטימטר ומקפיאים את הבצק כשעה... לאחר שהבצק קפוא מסמנים עליו חלקים לרצועות בהם נדפן את דופן הרינג מסביב ובחלק שנותר נסמן עיגול קטן יותר בסנטימטר אחד מגודל הרינג לתחתית הרינג(מכוון שדופן הקלתית תופסת מקום של סנטימטר ומקטינה את עיגול הבסיס)
  3. נסגור צד אחד של רינג עגול גודל 24 סנטימטר ועם גובה של 3 סנטימטר ונניח בו את הרצועות שחתכנו ונדפן בהם את דופן הרינג נניח בתחתית הרינג את עיגול הבצק שקרצנו למטרה זו  ונצמיד את דופן הבצק לתחתית הבצק שבתוך הרינג כדי שהקלתית תצא יפה ומחוברת חותכים את עודפי הבצק מהשוליים העליונים של הרינג ומקפיאים את הקלתית
  4. (אם מכינים את גם החישוק העליון... מרדדים את חצי הכמות של הבצק הפריך בצבע צהוב שהכנו למטרה זו ל1/2 סנטימטר בין 2 דפי גיטרה או ניירות אפיה ומקפיאים גם אותו שעה...קורצים מהבצק הצהוב דגם חישוק
  5. מעוצב לחלק שמעל העוגה ומניחים אותו על גבי משטח סילפאן או משטח סיליקון
  6. מכסים אותו בנייר אפיה נוסף כדי למנוע דהיה של הצבע ואופים אותו בחום בינוני של 160 מעלות עד להזהבה (בין 15 ל 20 דקות)
  7. לאחר שדפננו את הקלתית מכינים עיגול ופסים מניירות אפיה ומצפים בהם את הבצק הקפוא של הקלתית בנייר אפייה ומניחים עליו קטניות כדי לאפות את הקלתית אפיה עיוורת (אפיה עם קטניות)    אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל170 מעלות בין 15 ל20 דקות
  8. מצננים היטב ומוציאים את הקטניות ואת נייר האפייה שהצמדנו לקלתית ואם צריך אופים עוד כמה דקות את הטארט לפי הצורך.

הכנת מלית לשכבה הראשונה שוקולד פיסטוק:

  1. מרתיחים את השמנת המתוקה ושמים בתוכה את השוקולד המריר ומערבבים עד לאיחוד
  2. מוסיפים את מחית הפיסטוק הקפה הנמס
  3. וליקר השוקולד ומערבבים היטב ויוצקים את זה לטארט ומקפיאים

הכנת שכבה שניה קרם לימון:

  1. מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה ובבחישה מתמדת את הביצים עם הלימון והסוכר עד להסמכה(זה אורך כ10 דקות עד שהמסה מסמיכה) מוסיפים לזה את השוקולד וגרידת הלימון והחמאה ומאחדים מסה
  2. מבלדרים ויוצקים את הקרם על גבי שכבת השוקולד פיסטוק ומקפיאים
  3. מקשטים בסוכריות צבעוניות או כל מה שאוהבים.

*אם רוצים גם את החישוק המעוצב שמעל לעוגה צריך להכין בנפרד 1/2 כמות מהמתכון של הבצק פריך שקדים ולצבוע אותה בצהוב

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר.

מתכון עוגה טארט שוקולד

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}