מתכון לנתח פיקנייה ברוטב שומר ותפוז
מתכון פשוט עם תוצאה פשוט מושלמת • נתח פיקנייה שמקבל טעמים מיוחדים של שומר ותפוז. מיוחד, מרענן ומפתיע
- כתבה מקודמת
- ז' אייר התשפ"א
- 1 תגובות
מתכון לנתח פיקנייה ברוטב שומר ותפוז
זמן הכנה: 60 דקות
רשימת מצרכים:
1 קילו נתח פיקנייה טרי
תערובת תבלינים המורכבת מכף פלפל שחור גרוס, 1/4 כוס עלי טימין ללא גבעולים , כף פפריקה מתוקה, כף מלח גס, 1/2 כף כמון
1/4 כוס שמן זית
5 שומר חתוך לחצאים
4 ראשי שום
שמן זית נוסף להברשה
לרוטב:
1 כוס מיץ תפוז טבעי
2 תפוזים חתוכים לשמיניות
1/4 כוס דבש
1 כפית מלח גס
4 גבעולי טימין
להגשה:
שקית פוטטוס
4 כפות שמן זית, כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1.יוצרים חתכים שתי וערב על החלק שומני של הנתח
2.מערבבים את תערובת התבלינים עם שמן הזית ועוטפים את הבשר ואת השומר
3.מניחים כשעתיים בקירור לספיגת טעמים
4.בקלחת מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים כ- 7 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך מעט
5.מחממים את התנור על אופציית גריל ל- 200 מעלות
6.מניחים את הבשר בתבנית כשהשומן כלפי מעלה, מסדרים סביבו שומר וראשי שום
7.מברישים את השומר בשמן זית
8.צולים 15 דקות , לאחר 15 דקות , מעבירים את התנור לאופציית אפייה רגילה
9.שופכים את רוטב התפוזים בזהירות על השומר והבשר
10.וממשיכים לצלות את הבשר בחום של 130 מעלות כ- 30 דקות, נותנים לנתח לנוח 15 דקות לפני הפריסה.
11.מערבבים את הפוטטוס עם שמן זית ומלח גס , אופים ב- 180 מעלות 25 דקות וממסדרים בין חצאי השומר על מנת שייספגו רוטב.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות