ברוטב עגבניות משגע
מתכון לתפוחי אדמה אדומים בתוספת אפונה וגזר
תוספת טעימה המתאימה לארוחת צהריים, רבעי תפוחי אדמה המתבשלים יחד עם קוביות גזר ואפונה ירוקה, ברוטב עגבניות אדום ומוצלח, מוגשים לצד אורז לבן או שניצל אהוב ויוצרים ארוחה נהדרת
- חני לוין
- ט' אייר התשפ"א
תפוחי אדמה אדומים בתוספת אפונה וגזר צילום: שולמית שחר
מתכון לתפוחי אדמה אדומים בתוספת אפונה וגזר
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 35 דקות.
המצרכים לתפוחי אדמה אדומים בתוספת אפונה וגזר:
- 10 תפוחי אדמה גדולים
- 1 קופסת שימורים של אפונה וגזר
לתיבול:
- בקבוק של עגבניות מרוסקות (700 גרם)
- 1 כוס בצל יבש
- 1/4 כוס שום יבש
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 2 כפיות מלאות פפריקה מרוקאית בשמן
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס רוטב צ'לי מתוק
- 1/2 כוס שמן
אופן ההכנה לתפוחי אדמה אדומים בתוספת אפונה וגזר:
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים
- שמים מעליהם את רוטב העגבניות ואת מרכיבי התיבול
- ממלאים בצנצנת של רסק העגבניות מים ושופכים לסיר
- מרתיחים את התבשיל, מנמיכים לחום בינוני וממשיכים לבשל את התבשיל ותוך כדי לוקחים מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים אותו מעל תפוחי האדמה (זהירות זה מתיז...ולוקח כחצי שעה עד שהרוטב מצטמצם)
- שוטפים ומסננים את האפונה והגזר ומוסיפים אותם לסיר.
- מבשלים עוד מספר דקות וממשיכים לצקת מעל התבשיל את הרוטב
- מוציאם מהאש ומגישים לצד אורז לבן, שניצל או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שולמית שחר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות