מוצלח ויוקרתי
מתכון לפטיפור אוראו, מוס גבינה ושוקולד לבן
קינוח יפייפה ומרהיב המתאים לכל אירוח או אירוע חגיגי | תחתית של עוגיות אוראו ביתיות עם מוס גבינה ושוקולד לבן הממולא בגנאש נהדר, יוצרים יחד מנה אחרונה מוצלחת, טעימה ומיוחדת
- שולמית שחר
- ז' אייר התשפ"א
פטיפור אוראו צילום: שולמית שחר
מתכון לפטיפור אוראו, מוס גבינה ושוקולד לבן
המצרכים לפטיפור אוראו, מוס גבינה ושוקולד לבן:
מידות אוניברסליות
לעוגיות אוראו:
- 450 גרם קמח
- 70 גרם קקאו
- 70 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם אבקת סוכר
- 280 גרם קוביות חמאה קרה
- 100 גרם ביצים (כ 2 ביצים גדולות)
למוס גבינה אוראו ושוקולד לבן:
- 10 גרם ג'לטין (2 כפיות)
- 50 מ"ל מיים (5 כפות)
- 300 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 375 גרם גבינה לבנה 5%
- 340 גרם גבינת שמנת 25%
- מעט תמצית וניל
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כוסות עוגיות אוראו מפוררות
לגנאש למילוי השקע והצמדת הבסיס למוס:
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה לפטיפור אוראו, מוס גבינה ושוקולד לבן:
הכנת עוגיות אוראו:
- במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים מלבד הביצים עד למראה פירורי.
- מוסיפים את הביצים ומעבדים עד לאיחוד ותו לא, מחלקים את הבצק ל2 ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעובי של חצי סנטימטר. (אם רוצים בסיס מדוגם מרדדים לסיום במערוך המדוגם)
- מקפיאים חצי שעה או שעה וקורצים צורה שבוחרים, מניחים את העוגיות על גבי סילפאן או נייר אפיה ומקפיאים שוב שעה.
- אופים כרבע שעה עד 20 דקות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות
- מצננים היטב לפני החילוץ.
הכנת מוס גבינה אוראו ושוקולד לבן:
- מערבבים בקערית את הג'לטין והמים ומניחים בצד למשך חצי שעה.
- במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את השוקולד הלבן
- מערבבים בקערה נוספת גדולה, את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת ותמצית וניל ומוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים היטב עד לאיחוד
- ממיסים את הג'לטין (10 שניות במיקרוגל) מכניסים לתוכו כמה כפות מתערובת הגבינה ומערבבים מוסיפים אותו לקערת הגבינות והשוקולד ומערבבים
- בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה (מרקם יוגורט), מקפלים אותה לתוך בלילת הגבינות, ומכניסים פנימה את פירורי עוגיות האוראו, מערבבים במרית עד לאיחוד
- יוצקים את המסה לתבניות הסיליקון הרצויות ומקפיאים לפני חילוץ.
הכנת הגנאש:
- יום למחרת, מרתיחים את השמנת המתוקה
- שופכים אותה על גבי השוקולד ומערבבים עד להמסה
- מצמידים כל עוגיית אוראו למוס האוראו במעט גנאש וממלאים את השקע של המוס במעט גנאש
- מקפיאים עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שולמית שחר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות