דו"ח אמן: חשש ממוטציות ומתחלואה ביו"ש ועזה
אמ"ן בדו"ח תמונת המצב היומית: הסוגיה המרכזית ממשיכה להיות מניעת כניסת זני נגיף בעייתיים מחו"ל | נכון להיום, יש עדיין יותר מ-200 אלף איש בגילאי 50 ויותר, אשר טרם התחסנו | קריאה להקפיד על ההנחיות. ובפרט לאור כך שביהודה ובשומרון וכן בעזה, חווים הפלסטינים גל תחלואה משמעותי
- אהרן מילר
- א' אייר התשפ"א
דו"ח אמ"ן הבוקר (שלישי) מציג תמונה מעודדת. כאשר היקף התחלואה בארץ ממשיך להיות נמוך, על רקע הישגי חיסון פייזר בישראל. למרות הסימנים המעודדים בעניין היקף התחלואה הנמוך, ממליצים באמ"ן להיזהר משאננות, להמשיך להקפיד על ההנחיות. ובפרט לאור כך שביהודה ובשומרון וכן בעזה, חווים הפלסטינים גל תחלואה משמעותי.
על פי הדו"ח הסוגיה המרכזית ממשיכה להיות מניעת כניסת זני נגיף בעייתיים מחו"ל - בחודשים האחרונים זוהו זנים הנקשרים בסיכון מוגבר, להדבקה חוזרת של מחלימים (בפרט הזן הדרום אפריקאי, הדן הברזילאי וזן ניו יורק). החשש הינו שזנים אלו ימשיכו להתפתח ולצבור מוטציות נוספות, עד שבשלב מסוים יאיימו גם על מועילות החיסונים. ניהול הסיכון בישראל, ביחס לכניסת וריאנטים שכאלה, מחייב מאמץ למניעת כניסתם (בעיקר מדרום אמריקה וממרכזה, מארה"ב ומאירופה) וכן להגבלת תפוצתם בארץ. כניסה מבוקרת לישראל ומאמץ משותף של בדיקות, בידוד והתנהגות אחראית יסייעו בצמצום הסיכון.
חשש זה מתגבר לאור התחלואה במדינות רבות באירופה במגמת עלייה וכך גם בהודו ובדרום אמריקה (קרוב ל-4,000 מתים ביממה, בברזיל לבדה). על רקע זה, משבר החיסונים באירופה ובשאר העולם - (קצב חיסון איטי, לצד חשש מחיסוני אסטרהזניקה) - מביא להגברת הלחץ לרכישת חיסונים מתוצרת חברות פייזר ומודרנה, שנמצאו יעילים ובטוחים ביותר. להבנתנו, עיכוב בהשלמת רכישת חיסוני ההמשך מחברת פייזר עבור ישראל עלול לפגוע ביכולתנו לשמר את ההישגים המרשימים של חיסונים אלה בארץ.
עוד הודגש, כי התחסנות נרחבת של האוכלוסייה היא הדרך היעילה ביותר לצמצם את תפוצתם של זני נגיף בעייתיים בישראל, גם אלו יווצרו בארץ וגם אם יחדרו מחו"ל. בנוסף, על רקע הסיכון להדבקה חוזרת של מחלימים, מזכירים כי מנת חיסון אחת משפרת מאוד את ההגנה של מחלימים, מפני הווריאנטים הקיימים.
בנוסף מזכירים באמ"ן, כי נכון להיום, יש עדיין יותר מ-200 אלף איש בגילאי 50 ויותר, אשר טרם התחסנו. לאור כך נאמר: "חוזרים על המלצתנו החמה, לכל מי שטרם התחסן והינו זכאי לכך (מחלימים ואחרים), לגשת ולהתחסן בהקדם האפשרי".
מצב התחלואה
מספר חולים פעילים - 3,399. מאומתים חדשים ביממה האחרונה - 216. מאומתים חדשים בממוצע שבועי - 208. מקדם ההדבקה (R) למאומתים חדשים - 0.72.
מספר חולים במצב קשה - 249. מספר חולים חדשים במצב קשה ביממה האחרונה - 10. (נתון חלקי שצפוי להתעדכן) שינוי במספר החולים הכולל במצב קשה ביממה האחרונה - (9-). שינוי במספר החולים במצב קשה, בממוצע ליום בשבוע האחרון - (10-).
חולים בקבוצת גיל סיכון (מעל גיל 60): ממוצע חודשי - 10%. ממוצע בגל הראשון - 17%.
התפלגות גילאים של החולים החדשים אתמול: גילאי 0-19 - 43.1%. גילאי 20-39 – 22.2%. גילאי 40-59 - 13.9%. גילאי 60-79 - 5.1%. גיל מעל 80 - 3.2%. אחר – 12.5%.
נפטרים (נכון לשלשום, 11.4.2021): מספר נפטרים - 6,302. מספר נפטרים יומי - 6.
בדיקות וחיסונים
מספר בדיקות שבוצעו אתמול - 55,970. אחוז בדיקות חיוביות - 0.4%. אחוז בדיקות חיוביות ללא סקרים - 0.4%.
מתחסנים במנה ראשונה - מספר מתחסנים במנה ראשונה אתמול - 9 אלף. מספר מתחסנים במנה ראשונה ליום בממוצע שבועי - 7 אלף. מספר חיסונים שבוצעו עד כה - 5.33 מיליון חיסונים. אחוז המתחסנים מכלל גילאי 50+ - 88%.
מתחסנים במנה שנייה - מספר מתחסנים במנה שנייה אתמול - 13 אלף. מספר מתחסנים במנה שנייה ליום בממוצע שבועי - 13 אלף.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות