כך תעשו זאת
מתכון לחלת מפתח מתוקה ומרשימה במיוחד • צפו
סרטון להכנת חלת מפתח מתוקה שתוכלו להכין בקלות בטעם משובח, בשילוב של שקדים ודבש היוצרים מראה מכובד ומיוחד יותר | מתכון שניתן להכין גם לחמניות מתוקות וסיפור להברשת החלות • צפו
חלת מפתח מתוקה צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת חלת המפתח. קרדיט: נועם זיגדון.אופן הכנת חלת מפתח מתוקה - נועם זיגדון
מתכון לחלת מפתח מתוקה ומרשימה במיוחד
המצרכים לחלת מפתח מתוקה ומרשימה במיוחד:
כוס מדידה חד פעמית חמה (240 מ"ל)
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף מלח
- 2 ביצים M
- 2 כוסות מים פושרים
להבריש:
- 1 ביצה
- 1 כף דבש
לסירופ:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה לחלת מפתח מתוקה ומרשימה במיוחד:
- בקערית ממיסים את השמרים עם כוס מים, מעט קמח וסוכר ומכניסים לקערה,
- מוסיפים את יתרת הקמח, המלח, הביצים, הפודינג וכוס מים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וטוב.
- לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמן ומתפיחים במשך 45 דקות
- מורידים אוויר בעזרת לישה ומתפיחים שוב במשך חצי שעה
- מחלקים את הבצק ל-25 כדורים
- קולעים חלות / לחמניות או חלה בצורת מפתח
- מתפיחים שוב במשך 20 דקות.
- מברישים בביצה הטרופה עם 1 כף דבש ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 25 דקות.
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את כחל המצרכים לסירופ ומביאים לרתיחה, מוציאים מהאש ומצננים.
- כאשר החלות / הלחמניות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ ומצננים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות