ערב לחיך
מתכון למיני תפוחי אדמה במעטפת בשר ורוטב עגבניות
מנה מיוחדת ויוקרתית, שתוכלו להפתיע בסעודה חגיגית, מתכון למיני תפוחי אדמה במעטפת של תערובת בשר המתבשלים יחד ברוטב עגבניות ויוצרים קציצת תפוח אדמה בשרית ומכובדת
מיני תפוחי אדמה במעטפת בשר ורוטב עגבניות צילום: נועם זיגדון
מתכון למיני תפוחי אדמה במעטפת בשר ורוטב עגבניות
זמן ההכנה: 50 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים למיני תפוחי אדמה במעטפת בשר ורוטב עגבניות:
12-15 תפוחי אדמה קטנים מבושלים ומקולפים
למעטפת הבשר:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול קצות דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- פלפל שחור
- מלח
לציפוי:
- ביצה
- סולת
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן
- 1-1/2 כפות רסק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 5 שיני שום
- פלפל חריף (אופציונלי)
- חופן כוסברה קצוצה
- 1/2 כף מרק עוף
- פלפל שחור
- כמון
- מלח
אופן ההכנה למיני תפוחי אדמה במעטפת בשר ורוטב עגבניות:
- פזרו על תפוחי האדמה מלח ופלפל שחור גרוס
- בקערה, ערבבו את כל מרכיבי הבשר עד לקבלת עיסה אחידה
- שטחו על כף היד את הבשר והניחו במרכז תפוח אדמה, עטפו אותו בבשר
- הטבילו בביצה, גלגלו בסולת וטגנו משני הצדדים
- חממו סיר עם שמן, הוסיפו פפריקה וחצי כוס מים ערבבו, הוסיפו את הרסק והשחימו כ5 דקות
- הוסיפו את השום וסדרו את הקציצות אחת ליד להשניה.
- מלאו את הסיר במים עד גובה הקציצות ופזרו כוסברה קצוצה
- הביאו לרתיחה והנמיכו את הלהבה, בשלו כחצי שעה ומידי פעם הרטיבו את הקציצות עם הרוטב.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות