מידע חשוב ליום הבחירות: כך תזהו פייק ניוז
לקראת הבחירות הנערכות היום, חברת אבטחת המידע ESET מציעה מספר דרכים להתמודדות וזיהוי פייק ניוז שעשוי להציף את כולנו לאורך היום הגורלי בניסיון להטות את תוצאות הבחירות או לזרוע פחד ואימה
- קובי עוזיאלי
- י' ניסן התשפ"א
לקראת הבחירות הנערכות מחר, חברת אבטחת המידע ESET מציעה מספר דרכים להתמודדות וזיהוי פייק ניוז:
אלה הדברים שתמיד כדאי שתעשו עם מסרים שיש לכם ספק לגביהם:
שאלו את עצמכם האם התוכן נראה לגיטימי? אם עולה בכם ספק, לא מן הנמנע שיהיה מדובר במידע כוזב.
מהי לשון המסר: מסר שאתם רואים כי מנוסח בשפה עילגת ומלווה בשגיאות כתיב ככל הנראה אינו מסר אמיתי. בכל המקרים כאשר מוציאים מסר תקשורתי, בודקים אותו מכל הזוויות לראות שהוא מנוסח כראוי, רהוט, חד וברור. במידה וזה לא המצב, ניתן להניח כי מדובר בתוכן שאינו אמיתי.
האם הידיעה פורסמה בעוד גופי תקשורת אמינים שאתם מכירים? או רק במקום אחד שאינו מספיק מהימן?
האם הידיעה פורסמה רק ברשתות החברתיות? למפיצי הפייק ניוז, זירת המדיה החברתית היא קלה ופשוטה לתפעול ולכן הם בוחרים בה על מנת לקדם את המסרים. אם קיבלתם הודעה מפרופיל שיש לו חבר אחד, או שנפתח ממש לאחרונה, ככל הנראה מדובר בפרופיל מזויף אשר מפיץ הודעות כזב.
תוהים לגבי תוכן שקיבלתם במייל?
בידקו את זהות שולח המייל: קיבלתם מייל שיש לכם ספקות באשר לאמינות שלו? עשו את הצעד הבא ובידקו את כתובת השולח, האם היא נראית אמיתית
או לא.
למשל: ברב הגדול של המקרים, שולחים אשר הם רשמיים או בשם ארגון מסוים, יהיו בעלי כתובת מייל מזוהה, למשל [email protected]. אם אתם רואים שקיבלתם מייל כשלאחר סימן ה-@ מופיע יותר מאשר שם החברה, ככל הנראה יהיה מדובר בשולח לא אמין.
אל תקליקו על תוכן או קישורים ממקורות לא ידועים אלא אם אתם בטוחים לחלוטין כי הם אמינים.
הימנעו מכל תקשורת אשר מבקשת מכם פרטים אישיים. גם אם משרד הבריאות שלח לכם כביכול מסר שנראה אמין, עדיף ליצור קשר בנפרד ובאופן ישיר (למשל פניה טלפונית או מייל יזום) על מנת להבין האם אכן זה תוכן או בקשה אמינים.
והכי חשוב- קיבלתם ידיעה שאתם מאמינים כי היא פייק טוטאל? הימנעו מלהפיץ אותה הלאה, ככל שנפיץ פחות, היא תקבל פחות במה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות