שדרוג לשבת
מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק
טעים ומוצלח: מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק קצוץ, מנה אנינה בסגנון ובטעם מלא נוכחות, תשדרג לכם את שולחן השבת עם טעם משובח, מרענן ויוקרתי יותר
עלי גפן ממולאים באורז וירק צילום: נועם זיגדון
מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק
זמן ההכנה: 50 דקות. זמן בישול: 60 דקות.
המצרכים לעלי גפן ממולאים באורז וירק:
- צנצנת עלי גפן
- 4 בצלים בינוניים מאורכים - מופרדים
למילוי:
- 2 כוסות אורז
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות שמן
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כף מלח
לרוטב:
- 1 ליטר מים
- 1 כפית מלח
- 1 לימון סחוט
- 1/4 כוס שמן
אופן ההכנה לעלי גפן ממולאים באורז וירק:
- הפרידו את עלי הגפן ושטפו אותם היטב.
- בקערה הכניסו את כל המצרכים למילוי וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- הניחו במרכז כל עלה גם כפית מהמילוי.
- סיגרו משני הקצוות וגלגלו.
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה.
- הניחו את עלי הגפן הממולאים זה לצד זה בתוך הסיר. בקנקן או קערה הכניסו את כל המצרכים לרוטב, ערבבו היטב. ושפכו מעל עלי הגפן שבסיר.
- הניחו צלחת הפוכה על הממולאים והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו 15 דקות עם הצלחת ההפוכה.
- הוציאו את הצלחת ובשלו כ-40 דקות נוספות על אש נמוכה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות