י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
שדרוג לשבת

מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק

טעים ומוצלח: מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק קצוץ, מנה אנינה בסגנון ובטעם מלא נוכחות, תשדרג לכם את שולחן השבת עם טעם משובח, מרענן ויוקרתי יותר

מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק
עלי גפן ממולאים באורז וירק צילום: נועם זיגדון

מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק

זמן ההכנה: 50 דקות. זמן בישול: 60 דקות.

המצרכים לעלי גפן ממולאים באורז וירק:

  • צנצנת עלי גפן
  • 4 בצלים בינוניים מאורכים - מופרדים

למילוי:

  • 2 כוסות אורז
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כף מלח

לרוטב:

  • 1 ליטר מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 לימון סחוט
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה לעלי גפן ממולאים באורז וירק:

  1. הפרידו את עלי הגפן ושטפו אותם היטב.  
  2. בקערה הכניסו את כל המצרכים למילוי וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הניחו במרכז כל עלה גם כפית מהמילוי.
  4. סיגרו משני הקצוות וגלגלו.
  5. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה.
  6. הניחו את עלי הגפן הממולאים זה לצד זה בתוך הסיר. בקנקן או קערה הכניסו את כל המצרכים לרוטב, ערבבו היטב. ושפכו מעל עלי הגפן שבסיר.
  7. הניחו צלחת הפוכה על הממולאים והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו 15 דקות עם הצלחת ההפוכה.
  8. הוציאו את הצלחת ובשלו כ-40 דקות נוספות על אש נמוכה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון עלי גפן ממולאים אורז ירק

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}