עסיסי ומוצלח
מתכון לכרוב שלם במילוי תערובת בשר
ארוחת צהריים חגיגית ויוקרתית עם מתכון לכרוב במילוי של תערובת בשר עסיסית ומוצלחת | מנה המוגשת כפרוסה מכובדת של בשר טחון המתובל היטב בציפוי של עלי כרוב ברוטב צהוב
- חני לוין
- ב' ניסן התשפ"א
כרוב שלם במילוי תערובת בשר צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת כרוב שלם במילוי תערובת בשר. קרדיט: נועם זיגדוןכרוב במילוי תערובת בשר - נועם זיגדון
מתכון לכרוב שלם במילוי תערובת בשר
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 50 עד 60 דקות.
המצרכים לכרוב שלם במילוי תערובת בשר:
- 1 כרוב לבן בנוני - לחתוך את השורש להכניס לסיר עם מים ולבשל 20 דקות, לקרר, להפריד ולשטוף את העלים
למילוי תערובת הבשר:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 כוסות אורז
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור שמיר קצוץ
- 1/2 כף מלח
- 1 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן
לרוטב:
- 1 ליטר מים רותחים
- 1/2 כף מרק עוף
- 1/2 כפית כורכום
- מעט פלפל שחור
- 1/4 כף מלח
- 1/4 כוס שמן
אופן ההכנה לכרוב שלם במילוי תערובת בשר:
- סדרו את העלים של הכרוב בתחתית הסיר 3 שכבות
- בקערה הכניסו את כל המצרכים לתערובת הבשר וערבבו עד לאיחוד.
- הניחו את תערובת הבשר והאורז בתוך העלים שבסירו, שטחו והניחו מלמעלה את יתרת העלים של הכרוב.
- בקערה או קנקן הכניסו את כל המצרכים לרוטב וערבבו היטב. שפכו את הרוטב על הכרוב עד לכיסוי מלא של הכרוב. , הניחו על הכרוב צלחת הפוכה והביאו לרתיחה.
- כסו את הסיר והנמיכו את האש, בשלו במשך כ-50 עד 60 דקות.
- הפכו את הכרוב על צלחת, חיתכו לפרוסות והגישו.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות