כ"ד כסלו התשפ"ה
25.12.2024
בטעם נפלא

מתכון למאפה פילו במילוי אגוזים ובציפוי סירופ

מאפה קריספי מוצלח המשלב בתוכו אגוזים קצוצים וצימוקים בתוספת קינמון וסוכר חום המתגלגלים לתוך בצק פילו מזולף בסירופ מתוק וטעים ויוצרים יחדיו מאפה יוקרתי ומכובד

מתכון למאפה פילו במילוי אגוזים ובציפוי סירופ
מאפה פילו במילוי אגוזים צילום: יהודית וינטרוב

מתכון למאפה פילו במילוי אגוזים ובציפוי סירופ

זמן ההכנה: 15 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים למאפה פילו במילוי אגוזים ובציפוי סירופ:

  • בצק פילו מופשר
  • שמן

למילוי:

  • 350 גר' אגוזים קצוצים גס
  • 1 כף קינמון
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • מעט צימוקים (לפי הטעם)
  • מעט מיץ לימון

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • מעט מיץ לימון
  • סירופ מייפל

אופן ההכנה למאפה פילו במילוי אגוזים ובציפוי סירופ:

  1. פתחו על פילו אחד והברישו אותו בשמן, הניחו עליו עלה פילו נוסף והברישו גם אותו בשמן, הוסיפו עלה שלישי וגם אותו הברישו בשמן. כסו את העלים בכדי שלא יתייבשו והכינו את המילוי.
  2. בקערה הכניסו את כל המצרכים למילוי וערבבו היטב , פזרו על העלה וגלגלו בצפיפות לרול.
  3. את הרול הברישו בשמן והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, הכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך כ 30 דקות, עד להזהבה.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר הכניסו את כל מצרכי הסירופ והניחו על האש עד להמסה מחלאה של הסוכר ולקבלת סירופ חלק.
  2. מיד עם הוצאת מאפה הפילו מהתנור, חוררו מספר חורים את הרול והברישו אותו בסירופ.
  3. הערה: ניתן להוסיף מגוון אגוזים למילוי, שקדים, פיסטוקים ועוד...

בהצלחה רבה

המתכון מאת: יהודית ויטנרוב

מתכון מאפה גלילת פילו אגוזים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}