אפויות בתנור
מתכון לפטריות מוקרמות בטחינה
ארוחת ערב מעניינת עם פטריות אפויות בתנור בתיבול תחינה, מנה גם טעימה וגם בריאה המוגשת בשילוב של ירק קצוץ ועגבניות מרוסקות, במראה יוקרתי ובטעם נהדר
- חני לוין
- כ"ה אדר התשפ"א
פטריות מוקרמות בטחינה צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לפטריות מוקרמות בטחינה
זמן ההכנה: 10 דקות. זמן אפיה: 15 דקות.
המצרכים לפטריות מוקרמות בטחינה:
- 1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות פרוסות
לטחינה:
- 3 כפות טחינה גולמית (יש לערבב לפני שימוש)
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף מיץ לימון
- 5 כפות מים קרים,
- 1/4 כפית מלח
לקישוט מעל:
- 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף עגבניות מרוסקות
אופן הכנה לפטריות מוקרמות בטחינה:
- חממו מחבת רחבה עם 2 כפות שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה קלה. הוסיפו את הפטריות, והמליחו מעט, טגנו במשך 6-7 דקות על אש בינונית תוך כדי הקפצה מידי פעם. הורידו מהאש וסננו מנוזלים (אם יש צורך)
- בקערית, ערבבו היטב את כל המצרכים לתחינה עד לקבלת מרקם סמיך מידי ולא דליל מידי.
- העבירו את תערובת הפטריות והבצל לתבנית או כלי חסין חום צקו על התערובת 3-4 כפות מהטחינה שהכנתם.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על -180 מעלות למשך כ-15 דקות עד שהטחינה מזהיבה.
- -לפני ההגשה מומלץ לפזר מעל כפית פטרוזיליה קצוצה וכף עגבניות מרוסקות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י, מתכונים בעשר דקות.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות