טעים וקל להכנה
מתכון לקיש פטריות ובצל
קיש מוצלח וטעים במיוחד לאוהדי הפטריות והבצל, מתכון קל להכנה ומוצלח, בתוספת תבליני הבית הנותנים טוב טעם ועדינות מיוחדת לפשטידת פטריות ובצל על בסיס פאי
- חני לוין
- כ' אדר התשפ"א
קיש פטריות ובצל צילום: מירב מלכה
מתכון לקיש פטריות ובצל / מירב מלכה
זמן ההכנה: 50 דקות. זמן אפייה: 35 דקות.
המצרכים לקיש פטריות ובצל:
לבסיס:
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם מחמאה
- 1ביצה
- כפית מלח
- 2כפות מים קרים
למלית:
- 2 בצלים קצוצים
- 1 חבילת פטריות פרוסות
- 2 כפות קמח
- מעט מלח
- פלפל שחור
- מרק עוף
- 2 כוסות מים
- 1 כף שום כתום
- 2 ביצים
אופן ההכנה לקיש פטריות ובצל:
הכנת הבסיס:
- בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים ועבדו היטב עד לקבלת בצק אחיד, שטחו אותו בתבנית פאי והכניסו להקפאה של 30 דקות.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך 10 דקות, עד להזהבה. הוציאו וצננו.
- הכנת המלית:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפטריות וטגנו תוך כדי הקפצה במשך 15 דקות.
- הוסיפו בהדרגה ובאיטיות את הקמח והמים וערבבו היטב, הורידו מהאש וצננו היטב עד לקירור מלא.
- הוסיפו את הביצים והתבלינים והמשיכו לערבב, עד לקבלת מרקם אחיד וללא גושים.
- שפכו את התערובת לתוך הפאי המוכנה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך 25 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות