מיוחד ומנצח
מתכון לבייגל ירושלמי במילוי בשר
אוהבים בייגל ירושלמי? קבלו אותו בשדרוג מוצלח עם מילוי של בשר ותבלינים | תוכלו להמיר את מילוי הבשר בתערובת של ירקות מוקפצים או גבינות ותרד, ובעצם כל דבר שאוהבים רק שימו לב שלא יהיה תערובת נוזלית, אז קדימה תכניסו אותו לארסנל המתכונים שלכם
- חני לוין
- כ' אדר התשפ"א
בייגל ירושלמי במילוי בשר צילום: יגאל אמדדי
מתכון לבייגל ירושלמי במילוי בשר
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפייה: 15 דקות.
המצרכים לבייגל ירושלמי במילוי בשר:
לבצק (ל 8 בייגלס):
- 500 גרם קמח
- 40 גרם סוכר חום כהה
- 13 גרם שמרים טריים (או 1 כף שמרים יבשים)
- 270-300 מ"ל מים
- 1 חלמון
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
למלית בשר:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- 1 כף סוכר לבן (לא חובה)
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית גדושה פריקה מתוקה או חריפה
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- 4-5 עלי נענע טרייה קצוצים
- שמן זית
לציפוי:
- מים
- שומשום
אופן ההכנה לבייגל ירושלמי במילוי בשר:
לבצק:
- במיקסר עם וו לישה הניחו את הקמח, הסוכר החום והשמרים. וערבבו היטב, הפעילו את המיקסר על המהירות הכי נמוכה.
- הוסיפו 270 מ"ל מים לסירוגין ובאיטיות ואם יש צורך הוסיפו, עבדו עד לקבלת בצק, הוסיפו את החלמון ולושו עד לקבלת בצק אחיד.
- הוסיפו את שמן הזית והמלח ולושו עוד כ7-8 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק אך רך ונעים למגע.
- כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו במקרר להתפחה במשך הלילה.
- לממהרים: הניחו בצד למשך כשעה וחצי עד להכפלת הנפח
- חלקו את הבצק ל 8 כדורים שווים והניחו אותם על משטח העבודה להתפחה במשך חצי שעה נוספת (אם הבצק יצא מהמקרר יתכן וזה יקח לו קצת יותר מחצי שעה בחורף).
הכנת המלית בזמן שהבצק תופח:
- חממו מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו כף סוכר וערבבו היטב.
- הוסיפו את הבשר הטחון, ופוררו אותו בעזרת כף, ערבבו במשך כ8 דקות והוסיפו התבלינים. ערבבו היטב וכבו את האש.
- צננו את הבשר היטב עד לקירור מלא והוסיפו לו את הכוסברה, הפטרוזיליה ועלי הנענע וערבבו היטב.
הכנת הבייגל:
- הכינו קערה עם מים ומגש נוסף עם המון שומשום.
- קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו כל כדור בצק למלבן בעובי חצי ס"מ.
- בעזרת כף הניחו מהמלית בצד אחד של המלבן, לאורך, גלגלו לרולדה והדקו היטב.
- הכנת הבייגל. קרדיט: יגאל אמדדי.
- הברישו את הבייגל במים, כך שכל כולו יהיה מצופה מים.
- העבירו אותו למגש עם השומשום וגלגלו אותו כך שיצופה מכל הכיוונים.
- ניתן להשאיר את הבייגל ארוכים, וניתן לסגור אותם לעיגול,
- הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור רותח שחומם מראש על 250 מעלות למשך 15 דקות עד להשחמה יפה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות