מהמטבח העיראקי
מתכון לאורז אדום עם עוף ופולים
ארוחת צהריים טעימה והפעם מהמטבח העיראקי: עוף ברוטב עגבניות בשילוב של פולים ובהגשה לצד אורז אדום מוצלח שיוצא אחד אחד; בטעם משובח ובשילוב של ירק קצוץ, בצל ותבלינים, המתבשלים יחדיו ויוצרים מאכל מסורתי אהוב
אורז אדום עם פולים צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת אורז אדום עם עוף ופולים. קרדיט: נועם זיגדוןאורז אדום עם עוף ופולים - נועם זיגדון
מתכון לאורז אדום עם עוף ופולים
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים לאורז אדום עם עוף ופולים:
- 6 כרעיים עוף
- 3 כפות רסק
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות כוסברה יבשה
- 1.5 ליטר מים
- 4 כוסות אורז רצוי בסמטי
- 1 שקית פול ירוק
- 6 שיני שום כתוש
- 1 כף מלח
- 1/2 כף אבקת מרק
- פלפל שחור
- שמן
אופן ההכנה לאורז אדום עם עוף ופולים:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד לשקיפות
- הוסיפו את העוף וטגנו משני הצדדים, הוסיפו את הרסק והשחימו מספר דקות
- הוסיפו את הפולים וליטר מים, ערבבו ובשלו במשך חצי שעה, הוסיפו מים לפי הצורך.
- הוציאו מהסיר עם העוף, רוטב עם פולים לסיר רחב.
- שטפו את האורז והכניסו לסיר
- וודאו שכמות המים תהיה 2 ס"מ מעל האורז, בשלו על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז.
- הנמיכו את האש וכסו את הסיר, בשלו במשך כ-20 דקות
- לרוטב שנותר בסיר עם העוף הוסיפו, פלפל שחור, מלח ומעט אבקת מרק, וערבבו, בשלו על אש נמוכה עוד חצי שעה.
- בסיר נפרד חממו מעט שמן והוסיפו את הכוסברה היבשה והשום ובשלו כ-3 דקות.
- שפכו מעל האורז המבושל, וערבבו קלות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות