מתכון למגוון קונפיטורות קסומות תוצרת בית
קסם של בית, זו התחושה שמעניקה לנו הקונפיטורה הביתית המונחת בצנצנת לאחר הכנתה בעמל ובאהבה גדולה • אם חשבתם לרגע ש'ריבה' הומרה לנצח להכנה מתכתית באולמות ייצור תעשייתיים, תגלו כי קונפיטורה ביתית היא משובחת ועסיסית הרבה יותר, חתיכות פרי נדיבות, צבע מרהיב ומרקם מיוחד
- חני לוין
- א' אדר התשפ"א
מתכון למגוון קונפיטורות קסומות תוצרת בית
זמן ההכנה: 90 דקות.
המצרכים למגוון קונפיטורות קסומות תוצרת בית:
1 ק"ג סוכר
סוגי פרי לבחירה (בודד):
1 ק"ג תותים
1 ק"ג שזיפים טריים
1 ק"ג תפוזים
1 ק"ג תפוחים מזן "גרנד" או "סמיט"
1 ק"ג לימונים
1 ק"ג שזיפים מיובשים
1 ק"ג אפרסקים
1 ק"ג משמש
אופן ההכנה למגוון קונפיטורות קסומות תוצרת בית:
אופן הבסיסי להכנת קונפיטורה:
חיתכו את הפרי לקוביות בינוניות ובשלו בסיר עם הסוכר על להבה נמוכה במשך שעה.
במהלך הבישול הוסיפו מהסוכר לפי הצורך בהתאם למתיקות הפרי ולטעם הרצוי (נע בין 700-1200 גרם סוכר)
בשלו במשך שעה, כאשר מידי רבע שעה בחשו את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד ולמניעת חריכה.
לאחר שעת בישול בידקו את מצב הפרי. אם הפרי אינו רך מספיק, המשיכו בבישול עוד מספר דקות עד לריכוך מושלם.
ברגע בו הפרי רך, הקונפיטורה מוכנה!
חשוב: בישול יתר על המידה יאבד את מרקם וצבע הפרי
טיפ חסכוני: זו הזדמנות נפלאה לנצל פירות שהתרככו מעט ומהם ליצור את הקונפיטורה.
שימו לב! יש קונפיטורות שהכנתן כוללת הערות ספציפיות:
תותים / שזיפים טריים:
חצו אותם לאורך (הוציאו את גרעין השזיף) ופרסו כל מחצית ל- 4 חתיכות.
מכיון שחתיכות הפרי בקונפיטורת שזיפים ותותים אמורות להיות נימוחות יותר, האריכו את זמן הבישול למשך שעה ורבע עד שעה וחצי.
שימו לב שהפרי מתרכך היטב אך לא מאבד את צבעו.
תפוזים:
את התפוז יש להותיר בקליפתו המוסיפה רבות לטעם ולמרקם.
שטפו את התפוז היטב ופרסו אותו לרוחבו לפרוסות דקיקות (בעובי 3 מ"מ). חיתכו כל פרוסה עגולה ל- 4 רבעים.
חשוב להקפיד על צורת חיתוך זו בה הקליפה נשארת בכל החתיכות מכיון שבתהליך הבישול הפרי מצטמק במהירות בעוד שהקליפה נשארת דומיננטית.
בשלו לפי ההוראות הנ"ל.
תפוחים:
כדי להסיר את הגרעינים ניתן להשתמש בתפוחן לחילוץ הליבה.
את התפוחים בקליפתם פירסו לרוחב לפרוסות דקיקות בעובי 3 מ"מ. כל פרוסה עגולה נחלק ל- 4 רבעים.
בשלו לפי ההוראות.
לימונים:
את הלימון יש להותיר בקליפתו המוסיפה רבות לטעם ולמרקם.
שטפו היטב ופרסו את הלימון לרוחבו לפרוסות דקיקות (בעובי 3 מ"מ). חיתכו כל פרוסה עגולה ל- 4 רבעים.
בשלו עם 1.5 ק"ג סוכר, בשל החמיצות החזקה שבפרי, ואם יש צורך אף יותר.
הערה: ללימון מזן "לימון ליים" שטעמו עדין, די ב- 1200 גרם סוכר.
שזיפים מיובשים (ה"פובידל" הביתי המוכר):
השרו את השזיפים במים פושרים למשך חצי שעה עד להתנפחותם. גלענו אותם וחלקו ל-4 רבעים.
בשל מתיקותו היחסית של הפרי, התחילו את הבישול עם 700 גרם סוכר. אם יהיה צורך הוסיפו על הכמות.
עם הבישול, אמורה להתקבל עיסה נימוחה ממש, לכן הקפידו לבשל את התערובת עד שמי הפרי מתאדים.
במהלך הבישול ערבבו היטב.
חשוב: הפרי עלול להיחרך בקלות לכן הקפידו לסיים את הבישול בזמן.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר "סוד הגן"
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות