חלבי וממכר
מתכון לאוזני המן פריכים ומושלמים
לכבוד ראש חודש אדר מתכון מושלם וטעים במיוחד לאוזני המן חלביים בטעם שלא הכרתם | מתאימים כנשנוש ממכר בכל עת ובמיוחד בימים אלו של לפני חג הפורים
- חני לוין
- כ"ט שבט התשפ"א
אוזני המן צילום: תמרה בר מוחא
מתכון לאוזני המן פריכים ומושלמים
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 15 דקות.
המצרכים לאוזני המן פריכים ומושלמים:
60 אוזני המן
לבצק:
- 1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)
- 200 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 3 כוסות קמח (420 גרם)
- 1 אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
למילוי הפרג:
- 180 פרג טחון טרי
- 3/4 כוס סוכר
- כוס חלב
- 40 גרם חמאה
- מיץ מחצי לימון
- 50 גרם אגוזי מלך טחונים דק
אופן ההכנה לאוזני המן פריכים ומושלמים:
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר הכניסו את החמאה ואבקת הסוכר וערבבו בעזרת וו גיטרה עד לאיחוד/
- הוסיפו את הביצה והחלמון, ומחצית מהחומרים היבשים. וערבבו במשך כחצי דקה.
- הוסיפו את יתרת החומרים היבשים, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך כשעה.
הכנת המילוי:
- בסיר על האש הכניסו את החלב, החמאה והסוכר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש, הוסיפו את האגוזים וערבבו במשך דקה, כבו את האש והוסיפו את הפרג והלימון וערבבו היטב.
- צננו וכסו בניילון.
אופן ההרכבה:
- רדדו את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקירצו עיגולים או משושים בקוטר של 6 ס"מ.
- הניחו את המילוי במרכז, קפלו לצורת משולש והדקו היטב. השאירו פתח במרכז, שדרכו רואים את מלית הפרג. השארת הפתח במרכז חשובה, כדי שהאוזן לא תיסדק באפייה.
- ניתן להמיר את הפרג בשוקולד או כל מה שאוהבים.
- הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות או עד להזהבה.
בהצלחה מרובה
המתכון מאת: תמרה בר מוחא
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות