י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
פטיפור חלבי

מתכון לטארטלטים במלית מסקרפונה ופיצוחים

מתכון לקינוח חלבי שניתן להמירו לפרווה, טארטלטים במלית של קרם מסקרפונה המורכב משוקולד לבן, שמנת מתוקה ועוד, בתוספת מגוון רחב של פיצוחים המתבשלים בסירופ של חמאה ודבש ויוצרים יחדיו פטיפור מושלם

מתכון לטארטלטים במלית מסקרפונה ופיצוחים
טארטלטים צילום: באדיבות המצלם

מתכון לטארטלטים במלית מסקרפונה ופיצוחים

זמן ההכנה: 30 דקות.

המצרכים לטארטלטים במלית מסקרפונה ופיצוחים:

מידות אוניברסליות

  • מארז של 40 יח' טארטלטים

לשכבה ראשונה - מלית קרם מסקרפונה:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 125 גרם מסקרפונה
  • 2 כפות שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 סוכר וניל או מעט תמצית וניל
  • 4 כפות מיץ לימון

לשכבה שניה - תערובת פיצוחים:

  • 30 גרם פיסטוקים לא קלויים
  • 30 גרם שקדים לא קלויים פרוסים
  • 30 גרם שומשום שחור
  • 30 גרם אגוזי מלך
  • 30 גרם חמוציות
  • 30 גרם אגוזי קשיו לא קלויים

לרוטב הפיצוחים:

  • 80 גרם חמאה (מרגרינה לפרווה)
  • 80 גרם סוכר
  • 80 גרם דבש
  • 80 גרם שמנת מתוקה (ריץ)
  • 4 כפות מיץ לימון

הכנת שכבה ראשונה - מלית קרם מסקרפונה:

  1. מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה ומכניסים לתוכה את השוקולד הלבן, ממתינים שהשוקולד ימס והמסה תצטנן מעט.
  2. במטרפה ידנית מקציפים היטב את המסה ומוסיפים לה את גבינת המסקרפונה הווניל ומיץ הלימון וממשיכים לטרוף למסה תפוחה, יוצקים מהמסה לכל טארטלט עד שליש מגובהו

הכנת שכבה שניה - תערובת פיצוחים:

  1. קוצצים את כל האגוזים.
  2. בסיר קטן מבשלים את כל מצרכי הרוטב לפיצוחים ומביאים לרתיחה של מספר דקות עד שהמסה מצטמצמת מעט.
  3. מוסיפים למסה את הפיצוחים הקצוצים ומבשלים אותם בסירופ מספר דקות, מסננים את הפיצוחים מהסירופ ומשתמשים רק בפיצוחים.
  4. ממלאים את הטארטלטים בפיצוחים על גבי קרם המסקרפונה

הערה: ניתן לשנות את סוג הפיצוחים לפי טעמכם העיקר שתגיעו למשקל הכולל של 180 גרם

אם אינכם מעוניינים בשכבה הראשונה או שמעדיפים פטיפור פרווה, ממלאים את הטארטלטים רק בפיצוחים ומתענגים בכל טעם שתבחרו.

המתכון מאת: שחר שולמית.

מתכון טארטלט מיני טארט קרם פיצוחים פטיפור

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}