שדרוג מקורי
מתכון לאורז ריחני מלא בכל טוב
מחפשים לשדרג את ארוחת הצהריים? הנה לכם מתכון מקורי לאורז מלא בכל טוב, המשולב בגפרורי גזר, פטרוזיליה ומקלות קינמון, הנותנים טעם חדש ועסיסי לאורז מיוחד, בהגשה עם תוספת של שקדים ובצל מושחמים נותנים מענה למאכל יוקרתי יותר
- חני לוין
- י"ח שבט התשפ"א
אורז ריחני מלא בכל טוב צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת אורז ריחני מלא בכל טוב. קרדיט: נועם זיגדוןאורז ריחני - נועם זיגדון
מתכון לאורז ריחני מלא בכל טוב
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 20 דקות.
המצרכים לאורז ריחני מלא בכל טוב:
לאורז:
- 3 כוסות אורז (רצוי בסמטי)
- 1 בצל קצוץ
- 3 גזרים חתוכים לגפרורים
- 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
- פטרוזיליה קצוצה
- פלפל ירוק חריף
- 2 מקלות קינמון
- 4-5 עלי דפנה
- 4.5 כוסות מים
- 1/2 כף מלח
- פלפל שחור
- כורכום
- כמון
- שמן
לקישוט מלמעלה:
- 1 בצל חתוך לפרוסות דקות
- חופן שקדים קלופים
אופן ההכנה לאורז ריחני מלא בכל טוב:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד לשקיפות
- הוסיפו את הגזר והגמבה וטגנו במשך 5 דקות
- הוסיפו את המים והפטרוזיליה
- הכניסו את הפלפל החריף, הקינמון ועלי דפנה, תבלו. והביאו לרתיחה.
- שטפו היטב את האורז והכניסו לסיר, בשלו על אש גבוהה עם סיר פתוח, עד שהמים מגיעים לגובה האורז,
- העבירו ללהבה בנונית נמוכה, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות
לקישוט מלמעלה:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל והשקדים עד להשחמה
- הגישו את האורז ופזרו מלמעלה מהבצל והשקדים השחומים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות