יוקרתי וקל להכנה
מתכון לביף וולינגטון – נתח בקר בציפוי פריך
מתכון מוצלח לביף וולינגטון, נתח בקר ברוטב חרדל ושום המתובלים היטב ועוטפים את הבשר בטעם משובח, עם תוספת מעטפת הבצק, יוצרים יחדיו מאפה בשרי יוקרתי ומכובד המתאים להגשה בזמנים מיוחדים
ביף וולינגטון – נתח בקר בציפוי פריך צילום: ח. ארנטרוי
מתכון לביף וולינגטון – נתח בקר בציפוי פריך
זמן ההכנה: 4.5 שעות. זמן אפיה: 25 דקות.
המצרכים לביף וולינגטון – נתח בקר בציפוי פריך:
- חזה בקר (מספר 3) או כל סוג שאוהבים. המצרכים תלויים בגודל הגוש, ממוצע 2 קילו
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- בצק עלים מופשר
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
לרוטב:
- 2 כפות גדושות חרדל
- 1 כף שום כתוש / 5 שיניים.
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף שטוחה כמון
- 1 כף גדושה אבקת מרק
אופן ההכנה לביף וולינגטון – נתח בקר בציפוי פריך:
הכנת הרוטב:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים לרוטב וטחנו היטב בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת רוטב חלק..
הכנת ביף וולינגטון:
- מרחו היטב את גוש הבשר ברוטב מכל הכיוונים, פזרו מלמעלה פלפל שחור גרוס ומלח וגס
- עטפו את גוש הבקר בנייר אפיה ומעליו נייר כסף הניחו בתבנית אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 4 שעות.
- הוציאו את נתח הבקר מהתנור וצננו, הורידו את נייר האפייה ונייר הכסף מנתח הבקר.
- רדדו מעט את בצק העלים ועטפו את נתח הבקר כאשר חיבור הבצק יהיה כלפי מטה.
- חתכו מספר רצועות מבצק העלים והדביקו מעל המעטפת לאורך ולרוחב.
- הברישו בביצה טרופה פזרו שומשום והניחו על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות. עד להזהבה.
- רצוי לעשות מעט חורים עם קיסם בכדי למנוע לחות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: ח. ארנטרוי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות