סעודה רביעית מושקעת
מתכון ללחמניות ממולאות בצל ופטריות
מוצ"ש ארוך, ויש זמן לפנק עם סעודה רביעית מושקעת ועסיסית | קבלו מתכון ללחמניות במילוי של בצל ופטריות המתובלים היטב בתוספת של כוסברה ואריסה לאוהבי הפיקנטי, יוצרים יחדיו מלווה מלכה מוצלחת יותר
- חני לוין
- י"ז שבט התשפ"א
לחמניות ממולאות בצל ופטריות צילום: מירב מלכה
מתכון ללחמניות ממולאות בצל ופטריות / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 75 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.
המצרכים ללחמניות ממולאות בצל ופטריות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2+ 1/4 כפות שמרים
- 5 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 2.5 כוסות מים חמימים
- 1.5 כפות מלח
- 1/4 כוס שמן .
למילוי:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 קופסת פטריות
- צרור כוסברה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור גרוס .
- 1 כף אריסה, לאוהבי הפיקנטי (לא חובה)
אופן ההכנה ללחמניות ממולאות בצל ופטריות:
הכנת הבצק:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים לבצק ולושו היטב עד לקבלת בצק רך ונוח. אם יש צורך הוסיפו מעט קמח או מים.
- הניחו בצד את קערת הבצק כשהיא מכוסה להתפחה במשך כשעה.
הכנת המילוי:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה.
- הוסיפו את יתר המצרכים וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד, הביאו לרתיחה וכבו את האש.
אופן ההכנת הלחמנייה:
- רדדו מלבן מהבצק הניחו כף וחצי מהמילוי במרכז הבצק, גלגלו לרולדה והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה להתפחה במשך 15 דקות.
- הברישו את הלחמניות בביצה טרופה ופזרו שומשום.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 עד 20 דקות. עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות