ארוחה חמה
מתכון למרק קובה חמוסטה עם סלרי וקישואים
מרק מושלם וטעים במיוחד, בתוספת קציצות קובה ביתיות במילוי בשר • מתאים כארוחת צהרים לכל ימי החורף הגשומים או סתם יום קריר כשמתחשק להתחמם עם ארוחה חמה
מרק קובה חמוסטה עם סלרי וקישואים צילום: מירב מלכה
מתכון לקובה חמוסטה עם סלרי וקישואים / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 25 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים למרק קובה חמוסטה עם סלרי וקישואים:
לקובה:
- 3.5 כוסות סולת
- 1/4 כוס בורגול
- מלח
- מעט שמן
- 1.5 כוסות מים
למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר
- 1 בצל בינוני מגורד
- צרור כוסברה קצוצה
- מלח
- פלפל
- מעט כמון
למרק:
- 1 בצל קצוץ
- עלי סלרי קצוצים
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- מים עד 3/4 מהסיר
- פלפל שחור
- 2 לימונים סחוטים
- 1 כף מלח
אופן ההכנה למרק קובה חמוסטה עם סלרי וקישואים:
הכנת הקובה:
- בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק עדיין ייבש יש להוסיף מעט מים ) יש לעבוד בידיים רטובות בעת מילוי הקובה.
הכנת המילוי:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הבשר ויתר המצרכים וטגנו במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב תמידי עד להשחמה.
- מלאו את בצק הקובה במילוי הבשר והניחו בצד.
הכנת המרק:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה הוסיפו את הסלרי והקישואים וערבבו היטב, טגנו במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- הוסיפו את המים והביאו לרתיחה, תבלו במלח, פלפל שחור והוסיפו את הלימונים הסחוטים. וערבבו.
- הביאו לרתיחה והוסיפו את הקובה, הנמיכו את האש וכסו את הסיר, בשלו במשך 30 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות