י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מושחתת ומוצלחת

מתכון לבראוניז שוקולד ושמנת בציפוי גנאש

בראוניז טעימה וקלה להכנה, מלאה בשוקולד עם שתי שכבות ניגודיות של חום ולבן היוצרים מראה וטעם משובח במיוחד, של גבינת השמנת עם ציפוי הגנאש ועיטורי הקצפת הרכה, נותנים את השלמות לקינוח חלבי יוקרתי

מתכון לבראוניז שוקולד ושמנת בציפוי גנאש
בראוניז שוקולד ושמנת צילום: חני לוין

מתכון לבראוניז שוקולד ושמנת בציפוי גנאש

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.

המצרכים לבראוניז שוקולד ושמנת בציפוי גנאש:

לשכבת הבראוניז:

  • 150 גר' חמאה
  • 150 גר' שוקולד מריר
  • 50 גר' שוקולד חלבי
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס קמח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים

לשכבת השמנת:

  • 225 גר' גבינת שמנת
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 כף קמח

לציפוי הגנאש:

  • 50 גר' שוקולד מריר
  • 50 גר' שוקולד חלבי
  • 1/3 מיכל שמנת מתוקה

לקרם קישוט מלמעלה:

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס חלב
  • 3 כפות פודינג ווניל

אופן ההכנה לבראוניז שוקולד ושמנת בציפוי גנאש:

הכנת הבראוניז:

  1. בסיר על האש המיסו את השוקולדים עם החמאה.
  2. הוציאו מהאש וצננו מעט, הוסיפו את הסוכר והמלח וערבבו היטב.
  3. הוסיפו את הקמח והביצים והמשיכו לערבב עד לקבלת בלילה חלקה ומאוחדת.
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 10 דקות (כמעט אפוי), הוציאו מהתנור וצננו היטב. (את התנור השאירו פועל)

הכנת שכבת השמנת:

  1. בקערה הכניסו את גבינת השמנת, הסוכר, הביצים, הוניל, המלח והקמח וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  2. שפכו את הבלילה על הבראוניז הקרה ושטחו היטב, הכניסו לתנור החם למשך 15 דקות עד שהעוגה מוכנה.
  3. הוציאו מהתנור וצננו.

הכנת שכבת הגנאש:

  1. בסיר המיסו על האש את השוקולדים והשמנת המתוקה עד להמסה מלאה ואיחוד.
  2. שפכו על העוגה את הגנאש והכניסו לקירור עד להתייצבות.

הכנת קרם קצפת לקישוט:

  1. הקציפו את השמנת עם החלב והפודינג עד לקבלת קצף יציב אך רך מעט.
  2. הכניסו לשקית זילוף עם צנטר כוכב וזלפו קישוטים כרצונכם.

בהצלחה רבה ובתאבון.

מתכון בראוניז שוקולד גבינת שמנת חלבי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}