משתמשים בשקיות צליה/אפיה? כדאי שתדעו ממה הן מורכבות
רבים המשתמשים בשקיות צליה לצורך אפיה או בישול, ואינם מודעים לסכנה הכרוכה בשימוש בהן • אילו חומרים מרכיבים אותן? וכיצד זה משפיע על האוכל שלנו? • צפו
- חני לוין
- ה' שבט התשפ"א
אנשים רבים משתמשים בשקיות צליה, שקיות אפיה מה שנקרא, לאפייה של מאכלים כאלה ואחרים.
במחקרים שנעשו בעשור, שניים האחרונים, מתברר שהשקיות הללו מורכבות מפולימר שנקרא פוליאמיד ועוד הרבה מאוד חומרים אחרים, שנותנים לשקית את התכונות המיוחדות שלה, החדירות לאדים, החוזק שלה והשקיפות שלהה כמובן.
חלק מהחומרים הללו מתברר זולגים אל תוך המזון, מדובר בחומרים רעילים! ב50% מהמקרים מתברר שגם נדדה מתכת כבדה בשם אנטימון. חומרים שאנחנו לא רוצים כל כך שיהיו בגופנו בכלל. חלקם אפילו חשודים כמסרטנים.
יש לנו ברוך ה' אלטרנטיבה: במקום להשתמש בשקית אפייה, שקיות צלייה, כדאי לאפות את המזון בתוך תבניות פיירקס מזכוכית, האוכל יוצא כנראה לא פחות טעים ואלי טעים אפילו יותר, אך בוודאי ובוודאי הרבה יותר בריא.
אז אם אתם עדיין משתמשים בשקיות צלייה, למענכם, למען בריאותכם, תפטרו מהמוצר הזה, אין לו שום צורך. תהיו בריאים.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות