כ"ב כסלו התשפ"ה
23.12.2024
וּבָרְכָהּ בְּגִשְׁמֵי רָצוֹן

בעקבות גשמי הברכה: מפלס הכינרת מזנק

ממשיכה לטפס: רשות המים מדווחת כי בעקבות הגשמים הרבים שירדו אמש ובסוף השבוע מפלס הכנרת ממשיך לזנק | עליה נוספת ומשמעותית יותר צפויה כבר בימים הקרובים

בעקבות גשמי הברכה: מפלס הכינרת מזנק
דגי בורי בכנרת צילום: גיא רובינשטיין

בעקבות גשמי הברכה והזרימה בנחלים, רשות המים מעדכנת כי מפלס הכינרת עלה ב- 3.5 סמ' מאמש. הזרימה בירדן נמדדה על 80 מטר קוב לשניה, מה שאומר שעלייה דומה ואולי אף גבוהה יותר צפויה ביממה הקרובה. לכינרת מלאה חסרים 110 סמ'.

בשנתיים האחרונות ירדו גשמים בכמויות גדולות שלא זכורות מזה למעלה מעשור. מפלס הכינרת עלה במהירות, עד לשיא שנמדד ב-14 מאי, כאשר מפלס האגם היה עמד על 208.90- מתחת לפני הים, 10 ס"מ בלבד מהמפלס העליון ולמעלה משלושה מטרים של עלייה לעומת נובמבר 2018 שהיה אז שיא שלילי באגם.

לפני מספר שבועות דיווחנו ב'בחדרי' כי במטרה להימנע מהצורך לפתוח את סכר דגניה הוחלט ברשות המים לשאוב בכמויות גדולות. שאיבה של 1.65 מיליון מ"ק משמעה סנטימטר במפלס.

במקורות ציינו כי "על מנת לנצל באופן מיטבי את כמויות המים בכינרת במקביל לניהול האגם בראייה בת-קיימא, הוחלט על ידי רשות המים, בתיאום עם מקורות, להגדיל את השאיבה השנתית מהכנרת עד סוף שנת 2020 לכמות כוללת של כ-221 מיליון מטרים מעוקבים של מי כינרת ולהזרים אותם למערכת המים הארצית".

לדבריהם, "השאיבה ניצלה את המים הזמינים בכינרת, הקטינה את הצורך בהגלשת מים, איפשרה שימור מפלסים גבוהים בכינרת גם בשנים הבאות, מעל וסביב קווי התפעול (קו ירוק) - כל זאת, תוך שמירה על האקולוגיה של האגם ותפעול אופטימלי וארוך טווח של משק המים והמערכת הארצית". 

בשנה הקרובה - שנת 2021 מתוכננת שאיבה משמעותית נוספת של כ-190 מיליון מטרים מעוקבים מהכינרת למפעל המים הארצי, "תוך שמירה על מפלס אופטימלי של האגם ושל האקוויפרים, כמערכת אספקת מים הוליסטית".

מפלס הכנרת רשות המים חורף

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}