פרופ' גרוטו: "אני שמח שרוב המגזר החרדי לא לומד"
"רואים בלימה במספר החולים הקשים ואני מקווה שזה יסייע לקבל החלטות יותר פשוטות בהמשך". כך אומר פרופ' איתמר גרוטו, משנה למנכ"ל משרד הבריאות על התחלואה. וגם הודף את המבקרים: "מי שמחפש כותרות שנכשלנו יכול להמשיך לכתוב את זה אם זו האג'נדה שלו"
- קובי עוזיאלי
- ד' שבט התשפ"א
- 3 תגובות
המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו שוחח הערב (ראשון) עם בן כספית ואריה אלדד ב-103fm והתייחס באריכות לכתבה שטענה כי מדינת ישראל נכשלה בניהול משבר הקורונה. גרוטו מחזיק בעמדה כי לא כך הדבר, ופרש את משנתו בנושא. לתפיסתו, הטיפול של מדינת ישראל במגפה הוא דווקא יוצא מן הכלל.
פרופ' גרוטו שיתף כי הוא נמצא בתקשורת רציפה עם אנשים רחבי העולם, ומקבל תשבחות על התנהלות המדינה בעת המשבר המתמשך. "נכון, מדי פעם היו טעויות, והיו מקומות בהן אולי התגובה לא הייתה מספיק מהירה. באופן כללי, אני לא חושב שמצבנו כל כך גרוע ואפשר להסתכל על זה גם במבחן התוצאה במניין המתים לנפש. מצבנו טוב יחסית לכל העולם, גם בגלל משרד הבריאות, אבל גם בגלל האוכלוסייה. מי שמחפש כותרות שנכשלנו יכול להמשיך לכתוב את זה אם זו האג'נדה שלו", ביקש להדגיש.
האם הבעיה היא שהחיסונים לא התחילו לעבוד או שהציבור מזלזל בסגר? לדבריו זה קשור בכמה גורמים: החל מהמוטציות של הנגיף, שככל הנראה מדבקות הרבה יותר, ואם לא היינו מבצעים את הסגר האחרון היינו מתמודדים עם מספרים אסטרונומיים, ועד להתנהלות הציבור. "מה שאנחנו רואים במפורש הוא שהשמירה על הסגר הזה הרבה פחות טובה מהשמירה על הסגר הקודם".
פרופ' גרוטו הסביר כי לוקח זמן עד שהחיסונים משפיעים על הנתונים, אבל בו זמנית אנחנו מתחילים לראות בלימה דווקא במספר החולים הקשים. "אני מקווה שזה יקל עלינו לקבל החלטות קשות יותר בהמשך", אמר בכנות לב.
כשנשאל מה דעתו על המצב בחברה החרדית הסביר כי הוא שמח מאוד שכרגע רוב התלמידים במגזר דווקא לא לומדים.
על מעמדם של בתי החולים הציבוריים בישראל אמר: "בכל שנה הם סובלים מבעיות כלכליות, בטח ובטח בשנת קורונה. המדינה חייבת לעזור להם. אנחנו במשרד הבריאות כל הזמן נלחמים בכדי לעזור להם, אבל אנחנו לא לבד. יש גם משרד אוצר, ובנקודה הזו יש קשיים, אבל אנחנו נמצא את הדרך לעזור בסבסוד כמו שעוזרים לבתי חולים אחרים".
עריכה: עדן בן ארי, 103fm
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות