הכל בקדירה אחת
מתכון לאסאדו בטעם מיוחד ויוקרתי
קדירה של קוביות אסאדו עם טבעות בצל מקורמלות המתבשלים ברוטב עסיסי של סילאן, רוטב בסיס ותבלינים הנותנים טעם מיוחד לתבשיל בשרי מוצלח, בתוספת שדרוגים וטיפים שיהפכו את המאכל ליוקרתי יותר
- חני לוין
- א' שבט התשפ"א
אסאדו בטעם מיוחד ויוקרתי צילום: יפית שלג חג'ג'
מתכון לאסאדו בטעם מיוחד ויוקרתי/ מאת: יפית שלג חג'ג'
זמן ההכנה: 35 דקות. זמן בישול: 3 וחצי שעות.
המצרכים לאסאדו בטעם מיוחד ויוקרתי:
- בשר אסאדו חתוך לקוביות
- שמן זית
- 2 בצל חתוך לטבעות
- מעט סוכר
- 4-5 שיני שום שלמות
- חופן פטריות טריות פרוסות
- סילאן
- רוטב בסיס
- מלח
- פלפל שחור
- חוואיג'
- גריל עוף
- מעט תבלין על אש
- מעט קינמון (אם אוהבים )
- מים (לא יותר מידי)
אופן ההכנה לאסאדו בטעם מיוחד ויוקרתי:
- חממו סיר עם מעט שמן זית טגנו את קוביות האסאדו היטב מכל הכיוונים,
- הוציאו את קוביות האסדו לכלי והכניסו לסיר בו טיגנתם את הבשר את טבעות הבצל ופזרו מלמעלה קצת סוכר לקירמול יפה, הוסיפו את השום, הפטריות, הסילאן ורוטב בסיס. ותבלו במלח, פלפל שחור, חוואיג', גריל עוף, תבלין על האש וקינמון, הוסיפו מעט מים וערבבו היטב לקבלת רוטב אחיד.
- הכניסו את קוביות האסאדו לסיר עם הרוטב תוך שאתם מרטיבים מידי פעם את קוביות הבשר עם הרוטב.
- לאחר 10 דקות הפכו את קוביות הבשר, כסו את הסיר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך 3 וחצי שעות עד לריכוך מלא
תוספות, שדרוגים וטיפים:
- ניתן להוסיף באמצע הבישול: קוביות תפו"א, בטטה, ערמונים, פטריות שלמות מקופסא
- ניתן להוסיף ניוקי או קרעפלך לקבלת תבשיל מיוחד יותר.
- ניתן להכין את המתכון עם בשר לצלי.
- ניתן לשים במקום סילאן ריבת משמש או תפוזים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות