מאפה מושקע
מתכון לחצ’פורי במילוי גבינות
ארוחת ערב עם חצ'פורי סגור במילוי מוצלח וטעים במיוחד, עם מבחר גדול של גבינות. מתכון מעולה שתתענגו על כל רגע, ותקצרו עליו הרבה מחמאות
- חני לוין
- א' שבט התשפ"א

חצ'פורי במילוי גבינות צילום: נועם זיגדון
Video Player is loading.
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
חצ\
מתכון לחצ’פורי במילוי גבינות
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן האפיה: 15 עד 20 דקות.
המצרכים לחצ’פורי במילוי גבינות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לבצק:
- 1 ק”ג קמח
- 1 כף מלח
- 2 כפות חומץ
- 1 כף וודקה
- 2.5 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן
- שמן למריחה בזמן הפתיחה
למילוי:
- 1/2 ק"ג גבינת חמד 5%
- 250 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
- 250 גרם גבינת טוב טעם
- 50 גרם חמאה רכה
- 100 גרם גבינה בולגרית (לא חובה)
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח
אופן ההכנה לחצ’פורי במילוי גבינות:
- בקערה לושו את כל המצרכים לבצק עד לקבלת בצק אחיד
- כסו את הבצק והניחו בצד להתפחה במשך חצי שעה
- לאחר חצי שעה לושו שוב את הבצק עם מעט קמח, חלקו ל-18-20 כדורים
- והניחו למנוחה בצד למשך 10 דקות
- רדדו כל כדור עם מעט קמח
- הניחו אחד על השני ופזרו שוב קמח למניעת הידבקות
- קחו כל עלה מרודד ונערו את הקמח, פתחו בעזרת הידיים לעלה דק דק וטפטפו מעט שמן מעל על כל העלה
- קפלו כל עלה לשליש ואז שוב לשליש את המלבן שנוצר מקפלים שוב לשליש ואז שוב לשליש עד שנוצר ריבוע.
- הניחו במרכז כף גדושה של מילוי וקפלו את הקצוות באלכסון אחת על השני
- טפטפו מעל מעט שמן והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 עד 20 דקות עד להזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות