בעקבות הודעת וואטסאפ: עשרות מיליונים עברו לטלגרם
בעקבות שינוי המדיניות של ווטסאפ, מיליונים עברו למתחרה טלגרם שעברה את רף ה-500 מיליון משתמשים • עפ"י פרסומים בארה"ב, בין ה-6 ל-10 בינואר נרשמו כ-7.5 מיליון הורדות של אפליקציית "סיגנל" מחנויות האפליקציות השונות
- קובי בורנשטיין
- כ"ח טבת התשפ"א
- 3 תגובות
25 מיליון משתמשים חדשים הצטרפו לאפליקציית המסרים טלגרם ב-72 השעות שלאחר הודעתה של ווטסאפ על שינוי המדיניות, מה שהעלה אותה ללמעלה מ-500 מיליון משתמשים - כך דיווח מייסד טלגרם פאבל דורוב בציוץ שפרסם היום (שלישי) בחשבון הטוויטר שלו.
בפרסום שכתב בערוץ הטלגרם שלו, הוא עקץ את ווטספא וכתב כי "אנשים כבר לא רוצים לוותר על הפרטיות שלהם בתמוכה לשירות חינמי. אנשים לא רוצים להיות מוחזקים כבני ערובה על ידי מונופולים טכנולוגיים שנראה כי הם חושבים שיוכלו לברוח מכל דבר כי באפליקציות שלהם יש מסה קריטית של משתתפים".
ולא רק טלגרם הרוויחה משינוי המדיניות של ווטסאפ. עפ"י פרסומים בארה"ב, בין ה-6 ל-10 בינואר נרשמו כ-7.5 מיליון הורדות של אפליקציית "סיגנל" מחנויות האפליקציות השונות, שזו עלייה של פי 43 לעומת השבוע הקודם, והימים הללו מהווים למעשה את שיאי ההורדה של האפליקציה. מספר המשתמשים החדשים הגבוה ביותר עבור השתיים נרשם בהודו, כאשר 2.3 מיליון הודים הורידו את הסיגנל - עלייה של 30 אחוזים בהורדות, ו-1.5 מיליון נוספים הורידו את טלגרם - עלייה של 16 אחוזים בהודעות.
כזכור, וואטספ הודיעה לאחרונה ל-2 מיליארד משתמשיה, כי עליהם "לאשר את תנאי השימוש החדשים" או שחשבונם יימחק. תנאי השימוש החדשים כוללים את שיתוף המידע עם פייסבוק - מהלך שהתחיל לפני שלושה ימים - ב-8 לינואר. בעקבות כך מיליונים ברחבי העולם נוטשים את האפליקציה.
ב-2014 נרכשה ווטסאפ על ידי פייסבוק בסכום עתק של 19 מיליארד דולר. לפני מספר שבועות הודיעה פייסבוק על שינויים חדשים וככל הנראה הכוונה לכך. המטרה לכאורה, הינה הטמעה של ווטסאפ בפייסבוק כך שלא יהיה ניתן לפרק את החברות, זאת על תביעה המתנהלת בדבר חוקיות רכישת ווטסאפ ואינסטגרם על ידי פייסבוק.
בתנאי השימוש החדשים נאמר, כי "כחלק ממשפחת החברות של פייסבוק, ווטסאפ מקבלת מידע ומשתפת מידע עם משפחת החברות הזו. אנו עשויים להשתמש במידע שאנחנו מקבלים מחברות אחרות במשפחה וההפך. המהלך נועד כדי לעזור בתפעול, אספקה, שיפור, הבנה, התאמה אישית, תמיכה ושיווק השירותים שלנו וההיצע שלהם".
על פי הודעת החברה לפייסבוק לא תהיה גישה להודעות. בין המידע שישותף הין האפליקציות ניתן למצוא: מספרי טלפון, אנשי קשר השמורים בסמארטפון, שמות פרופילים, תמונות פרופיל, הודעות סטטוס ומידע כמו מתי נראו לאחרונה, מידע המשמש לדיאגונסטיקה כמו סוג המכשיר, גרסת הווטסאפ, ועוד.
עם זאת, ברחבי העולם מציינים את מדיניות הפרת הפרטיות של פייסבוק וחוששים מהמהלך החדש. ברחבי העולם ובימים האחרונים גם בישראל - ובמספרים גבוהים במיוחד, עוזבים המשתמשים את האפליקציה ועוברים למתחרה וותיקה טלגרם או לאפליקציה המחודשת סגנל.
בעקבות הסערה בוואטסאפ הבהירו כי תכני ההודעות הנשלחות באפליקציה לא מועברים לפייסבוק. "וואטסאפ לא יכולה לראות את ההודעות הפרטיות שלכם, או להאזין לשיחות שלכם – וגם פייסבוק לא תוכל לעשות את זה" ניסו להרגיע. "האפליקציה גם לא יכולה לראות את המיקום שלכם, והקבוצות בוואטסאפ יישארו פרטיות".
בווסטאפ הוסיפו כי "אנחנו לא מייצרים רשימות של כמה הודעות שלחתם ועם מי ייצרתם קשר ומתי. וואטסאפ גם לא תשתף את אנשי הקשר שלכם עם פייסבוק. אתם יכולים להוריד בכל רגע את המידע האישי שלכם, ולראות בדיוק איזה מידע כן ישותף ואיזה לא".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות