המאכל האהוב
מתכון ללאפה וקבב ביתיים
מתחשק לכם להתפנק על לאפה במילוי קבב והפעם ביצירה ביתית, מהתחלה ועד הסוף | מתכון מעולה ללאפה וקציצת קבב המתובלת היטב בשילוב של ירק קצוץ ושום, הנותנים טעם עסיסי ביותר למאכל ביתי מושלם
לאפה ביתית וקבב צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת לאפה וקבב ביתיים. קרדיט: נועם זיגדון.לאפה וקבב ביתי - נועם זיגדון
מתכון ללאפה וקבב ביתיים
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 100 דקות. זמן טיגון: 5 עד 6 דקות.
המצרכים ללאפה וקבב ביתיים:
כוס מדידה חד פעמית חמה
ללאפה:
- 1 קילו קמח מנופה
- 3 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1-1/2 כפות מלח
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס מי סודה לשתיה
- 2 כוסות מים פושרים
לקבב:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 1/2 צרור פיטרוזליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 4 שיני שום כתוש
- כפית כמון
- כפית קינמון
- כפית מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה ללאפה וקבב ביתיים:
הכנת הלאפה:
- בקערה, המיסו את השמרים עם הסוכר, כוס אחת של מים ומעט קמח וערבבו היטב.
- הוסיפו את יתר המרכיבים מלבד השמן, לושו היטב ולקראת הסוף הוסיפו את השמן
- לושו היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך
- פזרו מעל הבצק מעט קמח והניחו בצד מכוסה במגבת, להתפחה במשך כשעה.
- חלקו את הבצק ל-14 כדורים כסו אותם והתפיחו עוד 20 דקות.
- חממו מחבת טפלון עם מעט שמן, רדדו כל כדור לעיגול דק וטגנו במשך כדקה מכל צד.
הכנת הקבב:
- בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת עיסה חלקה
- בעזרת ידיים משומנות מעט צרו קציצות מאורכות או עגולות.
- חממו מחבת פסים עם מעט שמן וטגנו את הקציצות משני הכיוונים.
- ניתן להמיר את טיגון הקציצות באפיה בתנור.
הרכבת המנה:
- מלאו את הלאפה בקציצות הקבב, זלפו טחינה והוסיפו ירקות, סלט אהוב או כל מטבל מיוחד, גלגלו את הלאפה וחיתכו אותה לשניים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות