בא לכם על בטטה אפויה? כך תאכלו אותה בצורה בריאה • צפו
בטטה אפויה אינה בריאה כבטטה מבושלת, אך האם זה אומר כי אין אפשרות לאכול אותה בכלל? ומה עושים כשמתחשק דווקא בטטה אפויה? | כך תאכלו אותה מבלי שרמת הסוכר תעלה ואפילו תרוויחו פינוק מארוחה מוצלחת יותר
בסרטון הקודם ראינו שמבחינת איזון ושליטה על רמת הסוכר עדיף לאכול בטטה מבושלת ולא אפויה, כיוון שבטטה מבושלת תביא לערכי סוכר נמוכים יותר לאחר האכילה.
הסיבה לכך היא מכיוון שבאפייה, הבטטה נחשפת לטמפרטורות הרבה יותר גבוהות, ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, העמילן מתפרק לחלקיקים קטנים יותר, והספיגה שלו למחזור הדם הרבה יותר מהירה.
האם זה אומר שאי אפשר לאכול בטטה אפויה? התשובה היא: אפשר.
אם רוצים לאכול בטטה אפויה, צריך לאכול אותה ליד קערת סלט גדולה, אם משלבים בסעודה קערת סלט גדולה, הסלט שמכיל הרבה מאוד סיבים ולוטאולין, שגם הוא מעכב, את רמת העלייה ברמת הסוכר, נקבל סה"כ ארוחה, שכארוחה בפני עצמה היא לא תעלה את רמת הסוכר.
בטטה אפויה אפשר גם כן עם סלט אולי גם כפית שמן מלמעלה, שמן שלא חומם, אחרי שהבטטה יצאה מהתנור, גם כן ימתן את העלייה ברמת הסוכר.
אז תאכלו, תהנו, תהיו בריאים.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות