בעקבות הסגר: הדיון במשפט נתניהו נדחה
שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים דחו למועד לא ידוע את הדיון שהיה אמור להתקיים במשפטו של ראש הממשלה - בשל הסגר ההדוק | השבוע דחה בית המשפט בקשה דומה של עורכי דינו של נתניהו לדחות הדיון
- אבי גדלוביץ'
- כ"ד טבת התשפ"א
- 1 תגובות
הדיון במשפטו של ראש הממשלה נתניהו שהיה צפוי להתקיים ביום רביעי בשבוע הבא, נדחה למועד לא ידוע- - כך החליטו שופטי בית בית המשפט המחוזי בתל אביב, זאת בשל של הסגר השלישי שחל על המדינה והחשש מריבוי משתתפים בדיון.
כזכור, אחת מנקודות המחלוקת בין נתניהו לבני גנץ על הטלת סגר מהודק, הייתה צמצום פעילות בתי המשפט והחשד מצד כחול לבן כי נתניהו מתכוון להשתמש בסגר לצורך דחיית משפטו. בתגובה לדיווח שנתניהו שקל לבקש חסינות ולדחות את משפטו כתב יו"ר כחול לבן בני גנץ: "נתניהו, אל דאגה. בתי המשפט יישארו פתוחים - עליי".
ביום רביעי דחה בית המשפט את בקשת פרקליטי ראש הממשלה לדחות את הדיון בו הוא אמור להשיב לכתבי האישום. אך כעת, בעקבות הסגר הדיון נדחה וטרם נקבע לו מועד חדש. במקביל, בית המשפט הורה לפרקליטות להעביר את המסמך עליו חתם היועץ המשפטי לממשלה כשהורה לפתוח בחקירה נגד ראש הממשלה. אמש המסמך הועבר על ידי הפרקליטות
מוקדם יותר השבוע הגישו עורכי הדין בקשה דחופה לבית המשפט המחוזי בירושלים, לדחות את מועד התשובה לכתב האישום בתיקי האלפים. נתניהו דרש לתת לו הארכה של 30 ימים בטענה כי יש צורך בהכנת תשובה לכתב האישום המעודכן. בנוסף, טענו עורכי הדין כי הפרקליטות לא העבירה את המסמך עליו חתום היועץ המשפטי לממשלה, ולטענתם, מחייב כדי לפתוח בחקירה.
עפר שלח, יו"ר מפלגת 'תנופה', אמר בתגובה לדחייה: "דחיית משפט נתניהו בגלל הסגר רק מדגישה את המצב הבלתי אפשרי שאליו מכניס אותנו ראש ממשלה עם כתב אישום: איך נאמין לביבי שההחלטות שלו ענייניות ולא אישיות, כשהן עוזרות לו להמשיך בהתחמקות ממשפט?"
כזכור, המדינה הגישה ביום ראשון לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב אישום מתוקן נגד ראש הממשלה נתניהו ובני הזוג אלוביץ' בתיקי האלפים, ובו תיקון לאישום הראשון בהתאם להחלטת בית המשפט המחוזי לפני כשבועיים. לאחר שזה קיבל חלק מטענותיהם של נתניהו ואלוביץ' והורה לפרקליטות לתקן את כתב האישום.
בית המשפט הורה לפרקליטות להפריד בין ראש הממשלה לבין בני משפחתו, ולציין בפירוט מהן הבקשות המיוחסות לכל אחד מהם ומה "ניתן" לכל אחד מהם. עוד נקבע כי על הפרקליטות לפרט באמצעות מי פעלו הצדדים, ולהימנע מביטויים כגון "לרבות", "גורמים מטעמו" וכו' ללא פירוט.
על פי כתב האישום, "בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, לבין הנאשמים שאול אלוביץ' ואיריס אלוביץ', בעל השליטה בקבוצת בזק ורעייתו, התקיימה מערכת יחסים שוחדית של "תן וקח".
"מערכת יחסים זו", נכתב בכתב האישום המחודש, "כללה דרישות והתערבויות בסיקור תקשורתי בדרכים שונות באתר וואלה שבשליטת בזק, היענות חריגה לדרישות אלה ו"צנזורה עצמית" שנעשתה באתר על רקע הדרישות האמורות, זאת, כנגד הציפייה שבתמורה לכך נתניהו יקדם עבור בני הזוג אלוביץ' אינטרסים כלכליים משמעותיים; ואכן בתמורה למתת ביצע נתניהו פעולות שלטוניות שהיו בעלות חשיבות מכרעת לאלוביץ' ורעייתו והיטיבו עמם ועם העסקים שבשליטת אלוביץ'".
כמו כן, הודגש בכתב האישום המתוקן כי רה"מ נתניהו היה מודע לכך שבני משפחתו פונים לבני הזוג אלוביץ' בדרישות לסיקור, בהיקף ניכר ובאופן שיטתי. "דרישות אלה, כמו גם אירועי "צנזורה עצמית" שבוצעו על רקע הדרישות האמורות, פורטו גם הן, בסך הכל 315 דרישות, המהוות את רכיב ה"מתת" במערכת היחסים השוחדית", נכתב בכתב האישום.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות