מהמטבח המרוקאי
מתכון לסלט זיתים בניחוח מסורתי ועשיר
זית, הפרי המלכותי האוצר בתוכו לא רק שמן זך, אלא גם מסורות, סגנונות ועדות • במחווה לסגנון המרוקאי המכובד והעמוק סלט זיתים פיקנטי, קליל להכנה וקונה שביתה גם במטבח ההונגרי והפולני העקשן | הזיתים בטעמם האנין, הופכים לסלט פתיחה שאי אפשר לדלג עליו • מתאים לנשנוש לצד מאפה כמו פיתה, ג'אבטה, לאפה, או חלת שבת פריכה
- חני לוין
- כ"ד טבת התשפ"א
סלט זיתים צילום: רייצ'ל רייך
מתכון לסלט זיתים בניחוח מסורתי ועשיר
זמן ההכנה: 40 דקות
המצרכים סלט זיתים בניחוח מסורתי ועשיר:
- 1 קופסת זיתים ירוקים מגולענים (560 גרם)
- 1 בצל גדול
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית חוויאג'
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן
- 4 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה לסלט זיתים בניחוח מסורתי ועשיר:
- בכדי להוציא את המרירות הטבעית מהזיתים סננו אותם מהנוזלים,
- העבירו לסיר, כסו במים והביאו לרתיחה, לאחר דקה של רתיחה הורידו מהאש, צננו ותטעמו, בכדי לבדוק אם פגה המרירות המוכרת. אם המרירות עדיין לא פגה, חיזרו על הפעולה שנית.
- לאחר בישול הזיתים, הוציאו אותם לקערה, חיתכו את הבצל לרצועות דקות וקצרות וטגנו עם השמן של הזיתים. כשהבצל מזהיב הוסיפו את החוויאג', הכמון והמלח והמשיכו לטגן יחד.
- לאחר כדקה הוסיפו לתערובת הבצל את הזיתים, רסק העגבניות והמים וערבבו.
- בשלו את כל הרכיבים יחד על להבה בינונית למשך 10-15 דקות נוספות עד לקבלת תערובת סמיכה.
- נגיש את הזיתים בטמפרטורת החדר.
בהצלחה רבה ובתיאבון!
המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות