חשש: המוטציה הדרום אפריקאית המסוכנת הגיעה לישראל
חשש כבד במשרד הבריאות: נוסעים שהגיעו לארץ מדרום אפריקה ונמצאו חיוביים לקורונה, נושאים את הזן הדרום אפריקני של הנגיף • אתמול צוין בכנסת כי יעילות החיסון נגד המוטציה מוטל בספק
- קובי בורנשטיין
- כ"ג טבת התשפ"א
- 2 תגובות
משרד הבריאות בודק חשד שלפיו נוסעים שהגיעו לארץ מדרום אפריקה ונמצאו חיוביים לקורונה, נושאים את הזן הדרום אפריקני של הנגיף. כך פורסם היום (חמישי) בתוכנית "כאן הערב" בכאן רשת ב'.
על פי הדיווח, הדגימות הועברו למעבדה לריצוף גנטי כדי לבחון באיזה זן מדובר. נזכיר כי אתמול ציינה ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי-פרייס בוועדת החוקה בכנסת כי מחקר ראשוני מעלה דאגה לגבי יעילות החיסון נגד קורונה עבור אנשים שנדבקו בזן הדרום אפריקני.
על פי הדיווח, של שר הבריאות הדרום אפריקאי, המוטציה 501.V2 של נגיף הקורונה לא מדבקת יותר בשונה מהמוטציה הבריטית שדווח כי היא יותר מדבקת ב-70%, אולם היא עשויה לגרום למקרי תחלואה חמורים יותר - ובשונה מהנגיף הותיק, הנגיף שעבר מוטציה קטלני גם לצעירים.
פרופסור בארי שוב, מומחה לנגיפים המכהן כיו"ר ועדת החיסונים בדרום אפריקה ומי שניהל את המכון הלאומי למחלות מדבקות במדינה, התראיין לחדשות 12 וסיפר כי "מצאנו מוטציה שדומה לזו שהתגלתה בבריטניה. היא נקראת מוטציה 501, על שם המיקום בגנום של הווירוס שבו התרחשה". לטענתו קיימות בסך הכול 3 מוטציות, לאחר ששתיים נוספות ומדבקות התגלו במיקום מרכזי מאוד של הווירוס: אתר ההיקשרות לקולטנים, שם הוא מתחבר לתאים.
פרופסור שוב לא ידע לומר האם החיסונים הקיימים כעת בשוק יעילים גם אל מול המוטציה הדרום אפריקאית. "עדיין בודקים את זה", הוא אמר. "בכל העולם בוחנים את כל החיסונים וצריך להמתין ולראות מה יהיה".
לדבריו, "אנשים קוראים לזה 'המוטציה הדרום אפריקאית', אבל אנחנו לא יודעים אם היא התפתחה כאן. יכול להיות שהגיעה ממקום אחר ורק התגלתה כאן". הוא ציין כי המוטציה הגיעה כבר לשמונה מדינות על פי מה שידוע כעת וכי המוטציה הבריטית הגיעה ללמעלה מ-40 מדינות. "הווירוס יתפשט בסוף, גם אם נעצור טיסות בינלאומיות. זה בלתי נמנע", סיכם. "וירוסים מתפשטים ועוברים מוטציות באופן טבעי וימשיכו לעשות זאת".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות