כך תמנעו מסוכרת
מעניין: מה בריא יותר? בטטה אפויה או מבושלת
הירק האהוב המשמש לרבים כתרכיב לארוחת צהרים או ערב, לעיתים בבישול ולעיתים באפיה בתנור | מה בריא יותר לאכול בכדי להימנע מסוכרת בטטה אפויה או בטטה מבושלת? • כמה מילים על בריאות
בטטה צילום: pixabay
בטטה הינה ירק בריא, המכילה פי שניים סיבים בערך לעומת תפוח אדמה, מכילה הרבה בטא קרוטן, מינרלים, בסך הכל היא ירק מעולה. האם ישנו הבדל בין אכילת בטטה אפויה לבין אכילת בטטה מבושלת?
מה בריא יותר בטטה אפויה או מבושלת. קרדיט: המרכז לרפואת הרמב"םמה בריא יותר בטטה אפויה או מבושלת - המרכז לרפואה לרמב\
ערך גליקמי הוא מדד הנותן אינדיקציה, לכמה מהר ולאיזה גובה עולה רמת הסוכר בדם לאחר אכילה של מזון מסויים.
חוקרים בדקו, השוו וגילו שהערך הגליקמי של בטטה מבולשת הוא 45. לעומת זאת הערך הגליקמי של בטטה אפויה הוא 90, כמעט כמו סוכר לבן,
מה שמראה, שאם אנו מעוניינים למנוע פיקים חדים ברמת הסוכר, בכדי למנוע פיקים ברמת האינסולין, כדי למנוע עמידות לאינסולין, או במילים שלנו למנוע סוכרת: עדיף לאכול בטטה מבושלת במרק, מרק כתום או בכל צורת בישול אחרת, ולא בטטה אפויה.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות